Mat inom vård- och omsorg
Portionsmat färdiglagad mat till personer bor i ordinärt boende
Portionsmat Syfte Ökat inflytande att välja på olika rätter Förenkla och säkrare hantering, kylkedja av portionsmat Få fler personer att äta mer och bättre
Problem i distributionen av matlådorna. Administrationen Många fel, i beställning och avbeställning. Långa resor, mycket tid för personalen för leverans av matlådor. Svårt att hålla en obruten kylkedjan för matlådorna. Klagomål på maten
Konkurrenter Findus Dafgård Havregrynsgröt Bruna bönor Halvfabrikat
Förändring Matsedlar från tre kök Leverans två gånger per vecka från Matgubben Vardagsmat och festmat Sallader och efterätter Tydliga kvalitetskrav på köken Tydliga krav på matdistributionen Uppföljning av verksamheten
Matleverantörer november 2014 Vardaga kök Mr Husman Jämtländska matsalen
Sammanfattning från enkät till brukare om matdistribution av portionsmat ( Matgubben) 410 enkäter till personer som har matdistribution, juni svar Svarsfrekvens 56% 98,1% tycker att leveranserna av portionsmat fungerar bra eller mycket bra när det gäller punktighet. 99,1% tycker att leveranserna av portionsmat fungerar bra eller mycket bra när det gäller personalens bemötande. 95 % tycker att beställningssystemet fungerar bra eller mycket bra
Extra god samverkan – alla jobbar mot samma mål Utveckling av den offentliga maten - valfrihet för portionsmat. God och näringsrik portionsmat som tillverkas lokalt. Miljösmart distribution Ger fler nöjdare brukare Är ett flexibelt system – kan få mat samma dag