Program 5-6 oktober 2011 Dag 1 11.00 – 11.15 Inledning 11.15 – 11.35 Så här har vi gjort vårt program attraktivt för elever och avnämare. Skola som har lyckats med detta och arbetar nära näringslivet. Anna Örjebro Rektor HT-programmet på Stockholms Hotell-och Restaurangskola Åsa Ersson Rektor RL- programmet Stockholms Internationella Restaurangskola 11.35 - 12.30 Bedömning av yrkeskunnande – förutsättningar och dilemman Carl-Gustav Carlsson, rektor på Carl Wahren gymnasium. Carl-Gustav är filosofie doktor i pedagogik och har tidigare bland annat arbetat som yrkeslärarutbildare, expert åt YH- myndigheten, i PRIM-gruppen med bedömning av yrkeskunnande, medförfattare i litteratur kring bedömning av yrkesrelaterat kunnande etc. Hur kan man använda film som ett medel vid bedömning av yrkeskunnande Paul Bergström , programansvarig Elfrida Andrégymnasiet, Gotland 12.30 – 13.30 Lunch 13.30 – 14.30 Gymnasiearbetet – innehåll, upplägg och bedömning. Skolverket, Cecilia Wigerstad, undervisningsråd och ansvarig för Hotell- och turismprogrammet samt Björn Sterner undervisningsråd och ansvarig för Restaurang och Livsmedelsprogrammet. Björn och Cecilia kommer även berätta om Skolverkets nya uppdrag. 14.30 – 16.00 Gruppdiskussion i yrkesgrupper med utgångspunkt i tidigare föreläsningar inklusive kaffe. 16.15 – 17.00 Paneldiskussion Peter Thomelius Visita, Björn Sterner Skolverket, Cecilia Wigerstad Skolverket, Jesper Långström, Karin Thapper Livsmedelsföretagarna, Göran Andersson VD Hotell Öresund, Pim van Dorpel HRF, 19.30 – Middag (Separat anmälan) möjligheter till dans mellan 21.00 – 01.00 Bordsplacering,
Dag 2 09.00 – 09.40 Alkoholfria drycker Provning under ledning av Stefan Holm 09.50 – 10.30 APL – hur får vi detta att fungera? Samverkan skola – arbetsliv. Elfrida Andrégymnasiet 10.45 – 12.00 Gruppdiskussion inklusive kaffe Blandade grupper 12.00 – 13.00 Lunch 13.00 – 13.45 Release party Information om bland annat läromedel i yrkesgrupper. 13.45 – 14.00 Avslutning