Burgare med paprikadressing - 4 portioner

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

godare, snabbare och enklare!
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Näringslära Energiintag för olika energibehov
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
MENY VÅRTERMINEN 2014 SKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2011
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2012 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Kökets val Kycklingköttbullar med makaroner, ketchup Shepards pieLingonpanna.
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Näring och individuella behov åk 8
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL FÖRSKOLA HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Kökets val Köttbullar makaronerRaggmunk, keso och sylt v
Kost för idrottare.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Köttbullar och makaronerRaggmunk, keso och sylt v aug Stekt korv.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2013 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug v aug Köttbullar med makaroner ketchup Sprödbakad fisk med kall.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Januari/februari Skolmatsedel Smaklig måltid!
Meny vecka 22 Måndag: Kyckling gryta serveras med bulgur
Tisdag: Nötfärsgratäng med potatis Onsdag: Kycklingsoppa serveras
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
VEGA på Sörgårdsskolan
Matsedel v.33 14/8 Ugnsgratinerad falukorv serveras med paprikapasta
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Nina Barresjö Carpe Diem
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Matsedel vecka 4, Januari
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Kost för prestation.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Presentationens avskrift:

Burgare med paprikadressing - 4 portioner 4 Gourmetburgare Här smaksätter vi burgaren med en läcker dressing gjord på Ajvar relish som är en kryddig paprikapuré. 1 zucchini, ca 300 g 1 msk olja salt och svartpeppar 4 hamburgerbröd eller 8 skivor vitt bröd lökringar Sås: 1 dl ajvar relish 1 dl matlagningsyoghurt Skär zucchini i skivor. Stek den i olja några minuter på varje sida. Stek Gourmetburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar relish med yoghurt. Rosta bröden. Lägg burgarna på varsin brödskiva. Toppa med sås och lägg på zucchini och råa lökringar. Lägg ett bröd ovanpå. Servera burgaren med en sallad.

Asiatisk Sojakorv - 4 portioner 300 g Sojakorv Röd currypasta och kokosmjölk sätter smak och färg på den här läckra rätten. 1 purjolök 2 paprikor 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 1 msk röd currypasta 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk kokosmjölk, 400 g Skär korv och purjolök i sneda bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs korv och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna. Vispa ihop currypasta, smulad buljongtärning och kokosmjölk. Häll såsen över korven och grönsakerna, låt allt koka någon minut. Servera med kokta nudlar.

Bönchili - 4 portioner 300 g Mince (färs) En lättlagad chili som uppskattas av alla åldrar. 1 rödlök smör/margarin salt och svartpeppar 1 burk kokta kidneybönor, ca 400 g 2 dl crème fraiche paprika&chili Tillbehör: Salsasås, majschips, sallad Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör i bönor och crème fraiche. Låt koka ca 1 min. Servera med het salsasås, majschips och sallad.

Broccolipasta med Vegeschnitzel - 4 portioner 4 st Vegeschnitzel Variera och fräs även andra grönsaker du har hemma och blanda med pastan. Gott till Vegeschnitzel. ca 300 g pasta 1 gul lök 400 g broccoli smör/margarin 1 tsk örtsalt 1/2 pkt ädelost, ca 70 g 1 krm svartpeppar 1 dl cashewnötter Koka pastan. Skala löken. Skär lök och broccoli i bitar. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Salta och häll på lite vatten. Låt koka några minuter. Skär osten i bitar. Blanda ner grönsakerna med smörskyn i pastan. Rör i peppar, ost och nötter. Stek Vegeschnitzlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera dem med pastan.

Indisk vegogryta - 4 portioner 300 g Vegebitar Den här grytan har vi kryddat med garam masala som är en indisk blandning av bl a ingefära, kryddnejlika och spiskummin. Den finns på kryddhyllan i din butik. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 msk smör/margarin 1 burk hela tomater, ca 400 g 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk garam masala 1 tsk gurkmeja 2 msk hackad persilja Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Stek Vegebitarna, löken, vitlöken och moroten i smöret i en gryta. Tillsätt burktomaterna med spad. Smula i buljongtärningen och krydda med garam masala och gurkmeja. Låt grytan koka på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med en klick matlagningsyoghurt och kokt ris.