Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Advertisements

Från vårt studiebesök på Stockholm Makerspace
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Unga KRIS Linköping Kontaktmannaskap Förutom dessa 19personer så har vi under 2012 också haft sporadisk kontakt med många ungdomar som inte velat.
Skapa ideala kundprofiler
© LPA 2011 Nya lantbruksföretagare. © LPA 2011 Att bli lantbruksföretagare är ett val  lantbruksföretagarens arbete är självständigt och utmanande 
Plan- Bygg och Bostadsdagar november 2012
Jorden - fem miljarder år
Ungas frågor om alkohol och droger
Nationella strokekampanjen Ett initativ från Sveriges landsting och regioner Norrbottens Läns Landsting.
Sofie Johansson och Emma Fredriksson VUGI/Olympen Träningscenter.
Människans äldsta historia
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Västerrottna Fiber.
Jakten på det försvunna Källorna och hur man tolkar dem, del 1.
Byggsats Happy Birthday
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
Sub-nationell politik Regionfrågan i Värmland
UNIONEN - tillgänglighet under semestern 2014
Företagarpanelen – Q SEPTEMBER 2011 Hallands län.
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Etik och moral.
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Presentation av Fibernät i Vena Resan började med mötet i Bygdegården i november Vad gjorde vi sen? Vad händer härnäst?
Tema Rymden EvaBritt Hammarlund, Vikbolandsskolan, Vikbolandet –
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Att bygga ett varumärke med själ och hjärta Viktor Sylvan
Faddrar och fadderbarn fredag den 29 augusti 2014 länna skola
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Resultat: Mätningarna efter förändringarna visade ett gott resultat. De boende åt mer och de gick upp i vikt. Deras livskvalitet visade sig även ha ökat.
Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Skolkampanj #nätrespekt Förslag lektion o samtalsguide – unga o vuxna
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Väder.
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
Nätmobbning/Cyberbullying
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
Tillgänglighet sommaren 2011 Vårdgarantin Lagstadgade tidsgränserna 0,7,90,90 dagar Kömiljarden kronor fördelas minst 70 procent av patienterna.
Massmedia.
Cytbussen Projekttid: april-maj samt september- oktober 2012 Deltagande enheter: Kvinnohälsan i centrala Östergötland och Barnmorskemottagningarna i östra.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Internkonferens i Webbvetenskap. Webbvetenskap En ny vetenskap närmare bestämt en tvärvetenskap med ett studieobjekt – webben som teknologisk artefakt.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Välkomna ! Välkomna ! till Informationsmöte om detaljplanering av Nyfors.
Intensiv lammköttproduktion i kombination med extensiv naturvård
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Landsbygdsutveckling i Västmanland Västerås slott.
Välkomna ! Välkomna ! till Informationsmöte om detaljplanering av Ugglevägen etapp 9 Brevik.
Greppa Näringen Vad är Greppa Näringen? Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både lantbrukare och miljön tjänar på. Målen är: › minskade.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet.
1800-talet.
Begrepp och teknik inom fotografering. Kompaktkamera smidigt format allt i ett…
Begrepp.
Effektiva möten Börja mötet med att klargöra mål. Vad ska ha hänt när mötet är slut för att det ska vara värt tiden? Fånga ”guldkorn” som hänt sedan vi.
Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden Över en miljon människor arbetar i välfärden. Här jobbar de som bygger vårt samhälle och får allt att fungera.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
Introduktion källkritik
Presentationens avskrift:

Vi ger liv åt historien och en bild av idag! 2 hektar Halland Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

2 hektar Halland I Halland finns ca 15 700 fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt 6 000 av dem är bebyggda. Vi tänker dokumentera dem…allihop!

2 hektar Halland ”Gods och Gårdar”, senaste upplagan gavs ut 1946 – det har hänt en del sedan dess…. Sammanslagningar Avstyckningar Tillbyggnationer Ägarbyten Vårt arbete kommer att publiceras på nätet, och ges ut i bokform.

2 hektar Halland Med start efter sommaren kommer vi börja besöka samtliga 6 000 bebyggda fastigheter. I september 2012 ska allt vara klart. Arbetsuppgifter: Fastighetsbesök (fotografering, intervjuer) Datahantering (inmatning i databas m m)