Anpassade inläggstyper för att hantera site- eller temaspecifikt innehåll Posttyper som finns i WordPress som standard är bl.a. inlägg, sidor och bilagor.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Happy.ax lathund till WordPress
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Hud & hudsjukdomar Fredrik Hieronymus.
Behandlas under 4 kursträffar i mineralmuseet
Kap. 3 Derivator och Integraler
Kapitel 3 Sannolikhet och statistik
Kap. 3 Derivator och Integraler
Sol i Syd Projektdagen 2017 Region Blekinge
SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
KONJUNKTURINSTITUTET
Praktiska grejer Lärare: Erik Ramm-Schmidt Läxorna finns på Wilma
Kursintroduktion Brukarorienterad design
Kapitel 2 Förändringshastigheter och derivator manada.se.
Nordiska Lärarorganisationers Samråd
Är en radikal omställning till hållbar konsumtion möjlig och hur påverkar det våra möjligheter till välbefinnande? Jörgen Larsson Assistant professor in.
X Avrundning och överslagsräkning
Välkommen till.
VISBY IBKs FÖRENINGSTRÄD
Styrelsen i stallet vecka 20
Medelhavsbuffé 11/ Bildkavalkad.
Sannolikhet och statistik
Information till primärvården Herman Nilsson-Ehle Catharina Lewerin
Fosfor från Östersjöns djupbottnar är problemet
Täthet hos flänsförband mellan stora polyetenrör och ventiler
Arbetsbeskrivning Sportkommittén
Mellankrigstiden
Hur får vi fler att söka till Teknikcollege ?
Uppföljning av år 2016 HFS-nätverket
BILDSPEL ABISKO, ev. YOUTUBE KLIPP
Visit Karlskoga Degerfors
Vårdprevention - en introduktion för medarbetare på sjukhus
Så här säljer du med SMS.
Finansiell samordning
Dagläger MTB i Högbobruk
Sportlovsläger 9-12 feb Årshjulet med läger på skolloven börjar med ett dagläger för våra tävlingsgymnaster Vi hälsar alla gymnasterna i S- och R-ben samt.
Välkommen till vårt Öppet Hus, SeniorNet Huddinge
Fortum: Lars Modigh Agneta Molinder Synovate Temo: Gun Pettersson
20% rabatt (På ordinarie priser)
Nu finns det möjlighet att köpa en klubboverall via Team Sportia
Tränarutbildning Steg 1 Fysisk träning.
Litteraturhistoria åk9.
CAMPUS SUNDSVALL Campus Sundsvall is situated a short walk from the centre of the city. It has lovely scenery, with leafy groups of trees and a beautiful.
Föräldramöte P
Existentiella frågor i åldrandet
Individuell behandling Mindfulness Drop-in
Fallpresentation nr Tandläkare …..
HUT-veckan 2016 (Hållbar utveckling).
Mineraler Syftet Näringsämnen, deras uppbyggnad och funktioner i kroppen samt deras betydelse för människors hälsa. Hur olika tillagningsmetoder påverkar.
Vad kostar lånet? INTRODUCERA KAPITLET
Öppen mötesplats för seniorer
Pi ….
DESIGNPROJEKT Fas 2: STRATEGI
Välkomna!.
Lagen om Energikartläggning i stora företag
APT 5 februari 2014, beslutdatum
Buon appetito – Smaklig måltid
Sampers Användardag 21 sept 2016
Dagens ämnen Determinanten Definition och grundläggande egenskaper
Konsekvensanalys.
LPP – Rörelse Simning och livräddning åk 9
Landvetter IF 06.
INFORMATIONSMÖTE Tisdag 20 september
Några källkritiska frågor att ställa i historia
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Tillsynsmetodik Thomas Krook.
Presentationens avskrift:

Anpassade inläggstyper för att hantera site- eller temaspecifikt innehåll Posttyper som finns i WordPress som standard är bl.a. inlägg, sidor och bilagor. CUSTOM POST TYPES

Exempel på användningsområden  Eventkalender  Portfolio  Bokrecensioner

CUSTOM TAXONOMIES Anpassad kategorisering av innehåll Taxanomier som finns i WordPress som standard är kategorier, länkkategorier och taggar.

CUSTOM TAXONOMIES Exempel på användningsområden  Plats till eventkalender  Typ av uppdrag till portfolio  Författare och genre till bokrecensioner

add_action('init', 'create_posttype_arbetsprov'); function create_posttype_arbetsprov() { $labels = array( 'name' => __('Arbetsprover'), 'singular_name' => __('Arbetsprov') ); $args = array( 'labels' => $labels, 'public' => true, 'supports' => array('title','editor','thumbnail','excerpt') ); register_post_type('arbetsprov',$args); } KODEXEMPEL För att skapa inläggstypen ”arbetsprov” skriver vi in denna kod i functions.php

Vi har nu en sektion i administratörsgränssnittet där vi kan hantera våra arbetsprover på samma sätt som med blogginlägg Vi har nu en sektion i administratörsgränssnittet där vi kan hantera våra arbetsprover på samma sätt som med blogginlägg

add_action('init', 'create_taxonomy_uppdragstyp'); function create_taxonomy_uppdragstyp() { $labels = array( 'name' => __('Uppdragstyper'), 'singular_name' => __('Uppdragstyp') ); register_taxonomy( 'uppdragstyp', 'arbetsprov', array( 'hierarchical' => false, 'labels' => $labels, 'update_count_callback' => '_update_post_term_count' )); } KODEXEMPEL För att skapa taxonomin ”uppdragstyp” (som endast ska gå att använda på vår nya posttyp) skriver vi in denna kod i functions.php För att skapa taxonomin ”uppdragstyp” (som endast ska gå att använda på vår nya posttyp) skriver vi in denna kod i functions.php

Nu har vi möjlighet att ”tagga” vår nya posttyp på samma sätt som med vanliga taggar men separerat från blogginläggen: Nu har vi möjlighet att ”tagga” vår nya posttyp på samma sätt som med vanliga taggar men separerat från blogginläggen:

<?php $arbetsprov = new WP_Query( array( 'post_type' => 'arbetsprov', 'posts_per_page' => 10 )); ?> have_posts()) : ?> have_posts()) : $arbetsprov->the_post(); ?> En loop för att hämta de 10 senaste inläggen av typen ”arbetsprov” kan se ut så här: KODEXEMPEL TIPS: Uppdatera permalänksinställningarna i admin för att försäkra att de nya posttyperna och taxonomierna visas korrekt på sidan.

<?php /* Plugin Name: Arbetsprover och uppdragstyper */ ?> För att inte vara beroende av vårt tema kan vi istället för att arbeta i function.php skapa en plugin med vår kod. För att inte vara beroende av vårt tema kan vi istället för att arbeta i function.php skapa en plugin med vår kod. VÅR KOD SOM PLUGIN Skapa en php-fil och lägg högst upp i filen in denna kod: Detta gör att WordPress identifierar filen som en plugin och du kan aktivera den i admin. Flytta sedan koden från functions.php som skapar den nya posttypen och taxonomin till din plugin-fil, döp filen till tex. arbetsprover.php och ladda upp i din plugins-mapp. Nu kan du aktivera din nya plugin i admin! Flytta sedan koden från functions.php som skapar den nya posttypen och taxonomin till din plugin-fil, döp filen till tex. arbetsprover.php och ladda upp i din plugins-mapp. Nu kan du aktivera din nya plugin i admin!