Cykel i Göteborg Jonas Åker. Vårt Mål •Biltrafiken ska minska till förmån för resande med kollektivtrafik och cykel.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Cykelplanering – en fråga om makt Till Koglin FM i Kulturgeografi och doktorand i Trafik och väg.
Advertisements

Parkeringspolicy för Göteborgs Stad antagen av KF
Markör Marknad och Kommunikation AB
Analys av gång- och cykelåtgärder Lena Smidfelt Rosqvist Trivector Traffic AB.
Oscar Fredriksskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Montessoriskolan Skäret - Åk F-3 - Göteborgs Stad.
Nordhemsskolan - Åk Göteborgs Stad
Sandeklevsskolan - Åk Göteborgs Stad
Skårsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bläseboskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kärraskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gamla Påvelundsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Trollängsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Trulsegårdsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Sannaskolan år F-9 - Åk Göteborgs Stad
Utmarksskolan - Åk Göteborgs Stad
Skälltorpsskolan - Åk Göteborgs Stad
Torpaskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Vättleskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Utbynässkolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Angered - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Västra Hisingen - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Majorna-Linné - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lundby - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Gunnestorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Gunnilseskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Hovåsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Glöstorpsskolan Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Kärralundsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gunnestorpsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Lilla Trulsegården - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Nytorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bergsgårdsskolan - Åk Göteborgs Stad
Norra Hisingen - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gamlestadsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Toleredsskolan - Åk Göteborgs Stad
Torslandaskolan F-5 - Åk Göteborgs Stad
Svartedalsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Västra Hisingen - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lundby - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Karolinska Institutet, studentundersökning Studentundersökning på Karolinska Institutet HT 2013.
Annedalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Bläseboskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Högsboskolan, G-verksamheten - Åk Göteborgs Stad.
Vi vill Att fler åker kollektivt Att färre använder bil i tjänsten Styrning med hjälp av POLICY Om vi ska få effekter måste vi visa och bevisa!
SWEPOS Kundnöjdhetsundersökning Undersökningen Webenkät under 3 veckor i september 2012 Bruttourval ca huvudutskick och 2 påminnelser Triss-lott.
Sammanfattning av marknadsundersökning Siffrorna är angivna i procent (%) och baserade på den undersökning som gjordes på 100 slumpmässigt utvalda personer.
Cykelställ.
Hittarps IK Kartläggningspresentation år 3.
Västsverige (regionalt) Göteborg (lokalt)
Ökad och säker cykling Kent Johansson Cyklingsutredningen Tylösandsseminariet 2012 Slutbetänkande oktober 2012.
Varumärket Luleå kommun
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
Brukarundersökning 2014 Enkät till brukare på dagverksamhet.
Östra Göteborg - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hastighetsnivåer i en attraktiv stad!
Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR | Ett jämställt samhälle fritt från våld Sveriges Kvinno- Tjejjourers.
Kalvhagskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lars-Erik Lundin Trafikplanerare cykel
Trafikundersökning Beckombergaskolan 2014
Undersökningen utfördes sommaren/hösten 2008 vid två stormarknader, den ena i Eskilstuna och den andra i Nacka utanför Stockholm. 100.
NattklubbEventRestaurang. Annonsera hos NattPasset NattPasset.se NattPasset appen.
Vandrande skolbussar.  att skapa möjligheter för och uppmuntra nya resvanor;  att skapa en trafiksäker och trygg miljö runt skolan och;  att öka kunskapen.
Stockholm – en ledande cykelstad Budgetsatsningar 2016 Daniel Helldén, trafikborgarråd (MP) På väg mot.
STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM.
Samrådsförslag.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Cykelresor i Stockholm: en jämförelse mellan och
I huvudet på en cykelplanerare
Presentationens avskrift:

Cykel i Göteborg Jonas Åker

Vårt Mål •Biltrafiken ska minska till förmån för resande med kollektivtrafik och cykel.

cykelresor per dag : %

•Arbetspendlare •Korta resor Fokus

Undersökning om cyklisten •Hur nöjd är cyklisten? •Vem är den potentielle cyklisten? •Hur kan varumärket cykling bli mer attraktivt?

Nyckeltal Cykelvänlig stad Cyklande stadsdel Gbg arbetar för att öka cyklandet Trafiksäkert att cykla

Nyckeltal cyklister Cykelbanor generellt Underhåll av cykelbanor Cykelparkeringar generellt

Cykel & Trafiksäkerhet •Smidighetslogiken •Det adaptiva undermedvetna •Det irrationella rationella Optimera flöde

Rebell?

Kommunikationsvanor •Främst åriga kvinnor som är cyklister •43% av de som cyklar, cyklar året runt •58% har cyklat någon gång under det senaste halvåret •73% har tillgång till en cykel •Huvudsakligt färdmedel: cykel – koll

Transport – Motion - Rekreation 68%17%15%

Främsta anledningen att cykla

Tillfällen då man cyklar

Eftergymnasial utbildning • Cyklar i större utsträckning generellt • Samt till arbetet även om det är mer än 5 km • Har i större omfattning tillgång till cykel

Målgrupper • De som cyklade när de var år •Föräldrar? •Studenter

Kampanjer

Perspektiv Individen Staden Cykeln

•Budapest, Gothenburg, Eindhoven, Kensington & Chelsea, Parma, Riga •Målgruppsorienterat kommunikations- projekt •Förbättrat samarbete med utvalda målgrupper •Integration mellan kommunikation och infrastrukturinitiativ •Nya metoder för kostnadseffektiv marknadsföring EU-projekt

• Resecentrum • Centrumplan • Cykelservice • Lånecykelsystem Pågående projekt

En attraktiv cykelstad för alla •Attraktiv – kundens fokus •Cykelstad – cykeln ska vara ett konkurrenskraftigt transportalternativ för resor till och från arbete/skola samt för korta resor i närområdet •För alla – bygga separerade cykelbanor och hastighetssäkrade gator för att ge alla förutsättningar för att kunna cykla tryggt och trafiksäkert