Stockholms läns Hembygdsförbunds budkavle Lördagen den 21 september väddö Begränsat antal! Anmälan senast 30 augusti.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Utflykt bland Sävsjös pärlor
Advertisements

Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
GÄDDSLAGET 2014 LANDSKRONA GK Gäddslaget 2014 Onsdagen den 14/5 är det dags att borsta av klubborna och putsa skorna, året gäddslag spelas.
Studieresa till Tjeckien 6 dagar 15 – 20 september 2014.
Nu rullar vi upp ärmarna, spottar i händerna och kör stenhårt.
Björkö-Arholma förskola
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
6ornas studieresa till England Bilder från onsdagen den 24/8
RESA TILL CORNWALL I APRIL 2013
Föräldramöte F-05.
Avtal med STIM SHF betalar alla kostnader för musikanvändning vid Valborgsfirande Nationaldagsfirande Midsommarfirande Julmarknader Övriga evenemang redovisas.
Välkommen till Norrtälje uppstart - möte 12 juni 2007.
Solen Skolskjuts Användarmöte / /23.
Björkö-Arholma förskola
Munkedals IF inbjuder till Sommarcupen Munkedals IF välkomnar Er till SOMMARCUPEN Juni KLASSER Flickor F 12 födda manna F 14.
Videokonsultation med medborgare
Turismen växer fram kapitel 2
Länsstyrelsen i Norrbottens län bjuder in till Konferens om introducering av radiokommunikationssystemet RAKEL i Norrbotten 25 mars 2009 i Luleå Riksdagen.
Till de företag som deltagit i svetstekniska föreningens frukostmöte i november 2009 Inbjudan till Svetstekniska Föreningen Dala avdelningens första: i.
Föräldramöte 30 oktober 2012 Välkomna.
Småland.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Beringskolan gick upp kl åkte kl Plockade fram frukost 1:orna skulle till sagomuseet 3:ornas klassrum fruktrast kl
Läroplansträff Välkomna.
Botniabanan är igång, godsbangårdar håller på att färdigställas i både Umeå och Örnsköldsvik, både politiker och företagare är överens om att allt mer.
Stallmiljö och byggnadsåtgärder Falköping 23 april 2013.
ELBILSSALONG 23 oktober Gavlerinken i Gävle ”Hur vill vi transportera oss – och kan vi göra det hållbart” Intressanta föreläsningar Utställning av Miljöfordon.
London torsdagen den 28/8 I dag besökte studiegrupperna A och B London, vi fick en guidad tur inne på Towern, såg en del kända platser och åkte London.
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
…och hur kan vi använda det? …och få ut det till andra?
Välkomna!.
Resa Till Skåne maj 2014 Ett första stopp vid den gamla länsgränsen för intagande av matsäck och dagens första vinglas, en Rotari Rosé (nr 7701)
Ingen kärlek utan kyssar ingen vår utan Vårsmak Ta med dig ditt BÄSTA humör och följ med oss till den underbara skärgårdsön Vässarö! Träffa nya människor,
Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.
Workshop vägledning Välkomna. Dagens upplägg 9:00-9:30 Kaffe 9:30:-10:15 Introduktion 10:15-10:55 Ramverkets delar 10:55-11:15 E-delegationens vägledning.
     Inbjudan till Ammarnästräffen Mars VBF i samarbete med Sorsele BK och Ammarnäsgården hälsar er välkomna till årets Ammarnästräff.
Växjö - Stockholm Jag ska åka till Stockholm i två dagar. Datum: 3 Juni – 5 Juni.
Ultuna Hästvänner inbjuder traditionsenligt till jakt söndagen 28 september! Program: Uppsittning vid Stall Surmulen (
Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Västerås stad Stadsledningskontoret Kristina Olström
Tid Agenda Anmälan och kaffe
Domarseminarium 2004 Scandic Hotel Elmia 2004 års domarseminarium Scandic Hotel Elmia Varmt välkomna!
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Planeringsdagar 24 – 25 februari 2014
Greppa Näringen Vad är Greppa Näringen? Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både lantbrukare och miljön tjänar på. Målen är: › minskade.
Korpen INNEBANDYCUPEN november 2009 Ring för Info/anmälan Inbjudan till: Årets roligaste Innebandy-Cup Komplett inbjudan och info på:
-Möjliggöra utbyte av erfarenhet och kunskap, -Stimulera till utbildning och forskning -Främja lagarbetet inom hjärtsjukvården -250 kr/år -7 arbetsgrupper.
Vallens IF F Agenda Försäsongsträning 2011 ZOOKS - Niklas från ZOOKS presenterar en möjlighet för F98. Cuper Coop Extra Cup Kickoff - Aros.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
14-17 februari 2013 Uppdaterad Uttagningsregler I årets Kalle Anka-final får vi anmäla så många åkare som vi önskar. Vi kommer ändå att behöva.
 Ledare  Aktiviteter  Träningar  Matcher / cuper  Kommunikation  Åtaganden  Inriktning – utmaningar  Frågor.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Information till föräldrar Klassresa i ÅK6 till Ängsholmen september 2015.
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
Månadsmöte tisdag 5 april Kort information om aktuella händelser och aktiviteter "Edith Piaf - en resa i ord och ton” Prata med en ansvarig Kaffe och.
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Lena Brenner Landsbygdsutvecklare/ Koordinator vid Ålands Landsbygdscentrum.
ERBJUDANDE FRÅN HAVERDALS GOLFKLUBB
”M/S NYA SKÄRGÅRDEN” på en tredagarstur
Sjöhaga utanför Timmersdala
det är viktigt att detta datum följs då
Årets höjdpunkt 19 mars Res med till bandyfinalen för att avsluta vår egen säsong med en utvärdering, men framförallt tillsammans uppleva Svenska Bandyfinalen.
Kvällscafé om psykisk ohälsa 2017
Grustur 10 platser, först till kvarnen..
det är viktigt att detta datum följs då
Föräldrarmöte 2015.
Visning av Fogdöns kyrkor
VÄLKOMNA på AIF:s årsfest!
BABYSÅNG Sjung med ditt barn. Nu startar vi för våren
Årets resa går till Nice 4-7 oktober
Varmt välkomna önskar Vipsens Squaredancers!
Presentationens avskrift:

Stockholms läns Hembygdsförbunds budkavle Lördagen den 21 september väddö Begränsat antal! Anmälan senast 30 augusti

Välkomna till Väddö lördag den 21 september 2013! Väddö Hembygds - och Fornminnesförening i samarbete med Roslagens Sjöfartsminnesförening har glädjen att inbjuda till årets Budkavle. Vi lovar en resa med mycket av Roslagens spännande och intressanta historia. Rysshärjningarna 1719, postrodden över Ålands hav, skärgårdsböndernas kamp för brödfödan, dramatiken när vi förlorade Finland 1809, epoken med de stolta segelfartygen, allt finns på olika sätt berättat på den unika och genuina gården Kista och på Roslagens Sjöfartsmuseum. Vi kommer också att besöka Väddö Gårdsmejeri för lunch och Grisslehamn med sjöfart från olika tider och en och annan Albert Engströmhistoria. Kostnaden är beräknad till ca 300 kr/person och bussen erbjuder ca 45 platser. Anmälan senast den 30 augusti till: eller Anneli Lennartsson, Skogsbacken 21, Väddö, tel Vägbeskrivning till Kista hembygdsgård Från Norrtälje följ väg 76 norrut. Vid Söderbykarl följ väg 283 mot Väddö. Efter bron i Älmsta, tag höger mot Simpnäs. Efter c:a 4 km sväng vänster vid skylt Kista Hembygdsgård.

Dagens program Samling vid Kista Hembygdsgård kl – Vi börjar direkt med kaffe och smörgås. Därefter finns det tid att se den unika hembygdsgården. Sedan går färden med buss till Roslagens Sjöfartsmuseum där vi får en tur genom ett av Sveriges största privata sjöfartsmuseer. Vi intar lunch på Väddö Gårdsmejeri, därefter fortsätter bussen till Gamla Grisslehamn, porten mot öster fram till 1754, då posthuset brann ned och hela orten flyttades c:a 2 mil norrut. Efter ett kort stopp far vi vidare till Albert Engströms och Vilhelm Mobergs Grisslehamn. Här blir vi guidade genom ortens fantastiska historia och dom som vill får även prova på att ro en äkta postroddsbåt som deltagit i Postrodden över Ålands hav ett flertal gånger. Vi avslutar besöket i Grisslehamn med kaffe. Vi beräknar att dagen kommer att ta slut c:a då bussen lämnar av oss på Kista Hembygdsgård. För denna heldag tar vi ut 300:- vilket inkluderar bussresorna under dagen, för- och eftermiddagskaffe samt lunch. Platsantalet är begränsat till 45 deltagare. Sista anmälningsdag är 30 augusti (se föregående sida).

Arrangörer: Väddö Hembygds- och Fornminnesförening Roslagens Sjöfartsminnesförening