iPad fortsättningskurs

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Kom igång med Disgen En distansutbildning av Bengt Kjöllerström E-post: Se min antavla Kom igång med Disgen.
First Class Arken - Introduktionskurs
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Ringa video- samtal med datorn
IPad grundkurs.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Anneli och Christians Datorskola
Snapchat.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Livet fungerar – med bredband från Telia
Gymnasiearbetet Tekniker och resurser för informationssökning
Välkommen till internet för nybörjare
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Några moln tillgängliga gratis på Internet
Med efterföljande After Work. Repetition från januari samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika.  Repetition av grundhanteringen.
E-post juni 2013.
Betaltjänster E-legitimation Juni 2013.
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
Flygradiotelefoni & Flygsimulering via nätet !
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Information om YouTube
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Att hålla en presentation
©storm.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Sektorn för Socialtjänst
Word Read Plus 08 talsyntes
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Livet fungerar – med bredband från Telia
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Kontrollera röstbrevlådan 1.Klicka på fliken Telefon. Där ser du dina meddelanden och information om den som ringde. 2.Håll markören över ett rösbrevlådemeddelande.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Grattis Du har fått fiber - en framtidssäkrad lösning!
Vem litar du på? Om sociala medier och sociala nätverk Dataträff hos SeniorNet Södermalm 28 april 2010 Anita Rissler SeniorNet Lidingö.
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto. Erbjuder ett företag/butik inte ut kvitto riskerar man.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Vill du lära dig lite om snapchat? Kolla då på denna videon.
Hur laddar man ner poddcaster från P1?
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Starta ett videosamtal I listan Kontakter pekar du på en kontaktbild och klickar på kameraikonen. Ett meddelande visas på kontaktens skärm om att ta besvara.
Uppstart iPad Höörs kommun.
DateMe Khoushal, Jonatan, Anders, Therese, Mia. Begränsning och målgrupp 128*160 pixlar 128*160 pixlar Målgruppen är: svensk singel, över 18år, ny mobil,
KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT
Information om tävlingsdatabas tdb.ridsport.se. Ett centralt anmälningssystem för arrangörer och deltagare – Alla officiella tävlingar måste anmälas via.
Installation av Meetings Plus. Hitta till Meetings+ Appen Meetings Plus på en platta med anteckningsfunktion (se kommande bilder för installationsanvisningar)
Molndal.se Skypea med dina barnbarn Lär dig ringa med din dator eller surfplatta!
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Användarguide Skype för Androidtelefoner
Två nya standardinställningar i Ustart 4.0
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Välkomna! Digitala verktyg
Ljustadalens skola
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Presentationens avskrift:

iPad fortsättningskurs

Inställningar Notiser iCloud Allmänt Mail Meddelanden

Ger info om dina appar om något händer och säger till med ett ljud iCloud säkerhetskopierar allt i din iPad om något ominstalleras Inställningar för meddelanden. Bestämma om du vill använda iMessage eller ta emot e-post som meddelanden från kontakter

E-post/E-mail inställningar för meddelanden och inkorg E-post/E-mail inställningar för meddelanden och inkorg. Här kan du ändra din signatur så att det står att det är från just dig och inte från tex din iPad Allmänna inställningar för systemet

Internet Mobildata WiFi

Mobilt internet, för att kunna vara inne på internet utanför enheten (abonnemang) Till detta kan det behövas pinkod. Att hitta mobildata beror på vilken version man har på sin platta Wifi, Trådlöst internet i hemmet eller på enheten. Tryck på ditt nät som kommer upp i rutan och skriv sedan in nyckelkod

App-store Kategorier Uppdateringar Sökrutan

Affären finns för att ladda ner appar, förenklar sökning genom att söka inom kategorier, sökruta och topplista Uppdateringar, appar kan behöva uppdateras

App store 1 4 2 5 3 6

App store 1 4 Blickfånget Här kan du se vad som är nytt och populärast av alla gratis och betalappar. Uppdatera Ibland begär dina appar uppdateringar då måste man gå in här för att få in den nya versionen av appen. 2 5 Topplistor Här kan du se vad som är populärast av gratis och betalappar och även hitta kategorier av vad som du tycker är intressant Sökresultat Så här ser det ut när man har sökt i app-store. När man har sökt och hittat det man letat efter så trycker man på ”GRATIS” eller tex ”7 kr” skriver in sitt lösenord och sen börjar den ladda hem till din iPad 3 6 Köpt Här kan du se vad du har köpt för appar tidigare och kan ladda ner dom igen om du tidigare har tagit bort någon. Lös in Ligger längre ner på ”Blickfånget” här kan man lösa in pengar från ett itunes-kort som finns att köpa på tex ICA. På detta sätt slipper du att ge ut ditt bankkonto.

YouTube-spelaren Play/Pause: startar och pausar videoklippet Volymkontroll: kontrollerar volymen på videoklippet Kvalitet: höjer kvalitén på videoklippet. Storlek: justerar från liten till helskärm.

Skype 1 2 1 3 Genom att trycka på din profil bild, så kan man ändra status och informationen om din profil. 2 Genom att trycka på plus tecknet, så kan man söka och lägga till vänner . 1 3 2 Här visas dina kontakter. Skype är ett program för att kunna ringa, chatta eller ha video samtal mellan varandra. Det som behövs är en internet uppkoppling och att bägge personerna har skype.

Skapa skypekonto från iPad 1 2 3 Skriv i alla tomma fält Namn, Skypenamn o.s.v. tryck sedan på skapa konto