Näringslivsutveckling &offentliga måltiden

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Fabriken som gör bildstöd
Tips när du planerar måltider
Under första levnadsåret
Det svenska kulturarvet
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Kostcirkeln del 4 Mjöl, gryn, pasta och bröd (Spannmål)
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Klimatpåverkan från livsmedel
Presentation från Landsbygdsnätverket 2014
Presentation från Landsbygdsnätverket 2014
Näring och individuella behov åk 8
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Hem- och konsumentkunskap
Så arbetar KRAV med ekologiskt och med nya kriterier för klimatmärkt mat Klimatsmart mat – långt ifrån eller nära?
Mat.
för måltidsverksamheten inom förskola och skola
Lyckad livsmedelsupphandling Dalsland-Säffle ”Så gjorde vi” Karlstad 21 mars 2012.
Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov.
Vad händer på en ort om transportförsörjningen uteblir? Hur påverkar det din verksamhet?
matsmältningssystemet
Nya köttrekommendationer – hur påverkar de offentliga kök? Anna-Karin Quetel Nutritionist Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.
Mat.
procent eko i kommunen – utopi eller möjlighet?
Medvetna skolmåltider
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
Hur ska man planera upp sina måltider?
Teori Träningscamp 7 maj
Här kommer lite fakta om Jordbruk.
Varför Matråd? Elevernas inflytande/delaktighet/påverkan ( KF prioriterat mål) Matråd/ Elevråd i varje skola Ett bra sätt och enkelt forum där vi kan ta.
BUN Kostenheten Uppdrag, organisation och uppföljning ”Köket är förskolans hjärta”
Exempel på elevsvar uppgift 1
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära /hälsa.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Repetition av näringslära
Landsbygdsdepartementet Sverige – det nya matlandet Johan Andersson Anell, departementssekreterare.
Lektion 1 Mål med lektionen: -Jag jämför olika måltider och beskriver vilken näring de innehåller samt hur de påverkar ekonomi och miljö. Detta gör vi:
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Arbetsgrupp för främjande av innovationsmiljöer i Stockholm-Mälarregionen Delrapportering till styrelsen
Mitt matkapital Georg Gyllenfjell.
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Räknesaga.
Vegetarisk mat LHK160 Grupp 1 Tisdag
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Energi och Näringsämnen
Diabetes mellitus
Träff 3 Välkommen!.
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
REKO = Relationsmat! I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. REKO står för Rejäl.
Presentationens avskrift:

Näringslivsutveckling &offentliga måltiden Reserv Spannmål Kerstin Björklund och Kerstin Fredlund, Warbo Kvarn Eva Helén, MatLust/Södertälje kommun » matlust.eu

Offentlig måltidsverksamhet – ett verktyg för hållbara lokala livsmedelsinköp Södertälje har ca 100.000 invånare handlar offentlig mat för ca 100 miljoner/år » matlust.eu

Hur påverkar maten mig & planeten?

Testbädd – Offentliga köket Svenska råvaror – nya produkter » matlus t.eu

Lokala hållbara produkter Från ris till korn » matlust.eu

Processen Case study Testar i provköket Test mot eleverna Utvärdering Företaget justerar Upphandla » matlust.eu

Gråärtsfalafel

Mjölk från lokalt mejeri » matlust.eu

Vilt kött » matlust.eu

Från ris till korn » matlust.eu

Surdegspitan matlust.eu

Hållbara volymmål för kommunen Ersätta Produkt Målvolym 2018 % ökning Från 2017 Ris/bulgur Helt korn Matvete Nakenhavre 10 ton + 70% Ris 20 ton - 30% Annat bröd Surdegspita 30.000 Fanns inte Kött Viltköttfärs 2 ton » matlust.eu

Mat för att stärka kommunens varumärkesbyggande » matlust.eu

Nya innovativa livsmedel med svenska råvaror och invandrad matkultur Gråärtsfalafel Hönssouvlaki SurdegsPita Grönsaker i säsong Nya innovativa livsmedel med svenska råvaror och invandrad matkultur

Surdegspitan - Vinnare Matverk Stockholm » matlust.eu

Kungen äter Södertäljerullen » matlust.eu Kungen äter Södertäljerullen Klicka här för att ändra format