Webbutbildning i allmän palliativ vård

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Demensvård utifrån palliativ vårdfilosofi
Advertisements

Granskning av utredningar av vuxna från 18 år med missbruksproblem
Att införa LCP – LCP-ansvariges roll Marie-Louise Ekeström
Regionala Vårdriktlinjer
Avancerad Sjukvård i Hemmet - ASIH dagsläge i SLL
Barnallergiårets mål Ökade kunskaper och insikter
Bättre liv för våra äldre
Svenska palliativregistret
Socialdepartementet Regeringens satsning på de mest sjuka äldre.
Äldreomsorgens nationella värdegrund – ett vägledningsmaterial
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
Stöd till införandet av nationella riktlinjer om sjukdoms- förebyggande metoder Projektledare Iréne Nilsson Carlsson
Välkommen till den nya hemsjukvården!
Regionalt koloncancerprojekt "Mer patientfokuserad och sammanhållen cancervård"
Nuläge för regionalt koloncancerprojekt kopplat till RCC´s sydöst löften till patienter se även resultatrapportresultatrapport
Svenska Balettskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Skårsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lillekärrskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Nya Lundenskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lerlyckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Studierektorsinformation
Sjumilaskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Trollängsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Centrum - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Flatåsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Nya Långedragsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Centrina - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bräckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lövgärdesskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Backatorpsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Björlandagården - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Svartedalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hammarkullsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Kärraskolan - Åk Göteborgs Stad
Solbackeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Lerlyckeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Hjällboskolan - Åk Göteborgs Stad
Talldungeskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
KomHem – vård, omsorg och rehab nära dig Avtal om hemsjukvården Avtal mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län om överlåtelse av.
Nationell satsning för kortare väntetider i cancervården
Bakgrund ”En nationell cancerstrategi för framtiden” SOU 2009:11 Viktiga förbättringsområden- psykosocialt stöd och rehabilitering Sex regionala cancercentrum,
Har det blivit bättre liv för sjuka äldre? Växjö 11 november 2015 Maj Rom.
Linnea projekt 10 Öka diabeteskunskapen hos omvårdnadspersonalen för att kunna ge Linnea en säkrare diabetesvård. Annika Karlsson, Veronica Bramstedt,
Patientsäkerhetskulturenkät
Sjukskrivningskollen Digitalt stödprogram för sjukskrivna
Kortversion.
Förbättringsarbete- tillgänglighet på Hälsans vårdcentral 1 år 2016
Matdagbok 1177.se.
Västra Göteborg - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Heby kommuns kvalitetspolicy
13 Hantera utträde - Avsluta konto
13 Hantera utträde - Avsluta konto
Tidsåtgång: 5,5 timma plus/minus
Workshop Arbetsplatslärande.
Bättre liv för sjuka äldre i Dalarna
Hbtq-diplomering Alla har rätt att slippa utsättas för diskriminering eller kränkande behandling på sin arbetsplats. Och alla har rätt till en likvärdig.
Patientsäker vårddokumentation
Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.
Specialiserad Sjukvård I Hemmet
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Somatisk hälsa och goda levnadsvanor i Region Jönköpings län
Enkät i gymnasieskolan 2015
Nationellt likvärdiga YH-utbildningar
Grundutbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete
Grundutbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete
Sammanfattning.
Presentationens avskrift:

Webbutbildning i allmän palliativ vård Ett samarbete mellan Region Örebro län och länets kommuner.

Grundläggande kunskap och kompetens i palliativ vård stärker och tryggar medarbetarna i deras yrkesroller ger en gemensam kunskapsbas i hela vårdkedjan ökar tryggheten för patienter och deras närstående gör behandling och bemötande likvärdig, oavsett vilken vårdgivare som tar hand om patienten

Målgrupp All personal som i kommer i kontakt med patienter i livets slutskede.

Innehåll De olika avsnitten handlar om: Palliativ vård och etik Symptomlindring Omvårdnad Strukturerat arbetssätt Närstående

Utbildning via webben Utbildningen består av fakta, film, interaktiva övningar och reflektionsfrågor. Reflektionsfrågorna kan användas på avdelningsmöten eller i grupper där deltagarna tittar på en filmsekvens tillsammans, för att sedan diskutera innehållet.

Hur går det till? Medarbetaren behöver en dator med internetuppkoppling Kursen kan utföras enskilt, men gärna i grupp Tidsåtgång: 4-6 timmar Olika yrkesgrupper kan lägga olika stor vikt vid de olika avsnitten Kunskapstest efter avslutad utbildning (individuellt)

Webbaserad utbildning i allmän palliativ vård Gemensamt avtal mellan Örebro läns kommuner och Region Örebro län med företaget Grade. Avtalet gäller i 3 år Webbutbildningen är tillgänglig från 1 september 2016 Chefen för respektive verksamhet ansvarar för att göra en plan så att alla medarbetare som kommer i kontakt med palliativa patienter kan ta del av utbildningen.

Registrering Chefen för respektive verksamhet går in på länken http://orebrolan.luvit.se/chef Chefen registrerar sin avdelning och sig själv Chefen får en ny länk och distribuerar den till sina medarbetare Medarbetaren går in på länken, registrerar sig och får inloggningsuppgifter Medarbetaren loggar in sig och genomför utbildningen, enskilt eller i grupp Chefen kan se vilka medarbetare som har registrerat sig och genomfört utbildningen på sin sida i webbutbildningen (orebrolan.luvit.se/chef )