Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?"— Presentationens avskrift:

1 Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Vad är kärlek? Hur är man en bra vän? Vad är meningen med livet? Livsfrågor Vad händer när man dör? Varför blir man kär? Varför är jag som jag är?

2 livsfrågor i ämnet religion?
Varför arbetar vi med livsfrågor i ämnet religion? För att du ska få en möjlighet att fundera över vad du tycker i olika livsfrågor för att kunna utveckla hur du tänker i de olika frågorna och för att skapa en förståelse för hur andra människors sätt att tänka och leva. Du bedöms inte efter vad du tycker och tänker i de olika frågorna utan hur du reflekterar kring de olika frågorna.

3 Vad är viktigast i livet?
Gå in på socrative.com Student login Svara på frågan med ett ord Varför är det så lika/olika tror ni? Diskutera I era grupper?

4 En låt om kärlek 1. Under tiden du lyssnar så fundera på: Vad vill den här låten säga om kärlek? https://youtu.be/Mk7-GRWq7wA 2.Efter vi lyssnat så tar vi 5 minuter där du enskilt skriver ner vad du tänker på om kärlek när du hör den här låten? 3. Vi sätter oss i små grupper och diskuterar: Vad vill den här låten säga om kärlek? Vilka är kärleken mellan? Vad är det för sorts kärlek? Kan den betyda olika för olika personer? 4. Ni får berätta om något ni reflektera över i er grupp för klassen.

5 Hur ska vi arbeta med livsfrågor
I två veckor ska vi arbeta med temat kärlek och vänskap Första veckan: Vi kommer att tillsammans öva på att reflektera och resonera kring olika livsfrågor som berör ämnet. Läxa till måndag nästa vecka: Välj en bok, film, serie eller blogg som du har läst eller sett som handlar om vänskap eller kärlek, du ska använda den till slutuppgiften. Andra veckan: Ni kommer att få arbeta med er analysuppgift som ska lämnas in fredag 11/9 för bedömning. Här får ni ett häfte med all information om det här momentet, med läxor och inlämningar.


Ladda ner ppt "Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?"

Liknande presentationer


Google-annonser