Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elev loggbok.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elev loggbok."— Presentationens avskrift:

1 Elev loggbok

2 Bakgrund Jag kände att jag inte riktigt fick med mig vad alla elever lärde sig i ett arbetsområde. Därför behövde jag skapa ett verktyg där jag kunde få en större överblick över klassens kunskapsinhämtning. Jag ville också få eleverna mer medvetna om deras lärande, vad de kan och vad de behöver utveckla. Så jag läste Dylan Wiliams bok ”att följa lärande – formativ bedömning i praktiken”.

3 Hur gjorde jag? Jag valde ut fyra stycken påstående ur boken som jag tyckte var bra för att få eleverna mer medvetna om deras kunskapsinhämtning under ett arbetspass, samt att jag kunde få en inblick i vad de tyckte var svårt och vad de lärde sig. Jag valde att eleverna skulle svara på frågorna efter varje lektion, för att de skulle ha deras kunskaper färskt i huvudet. På fredagar går vi igenom våra loggböcker och eleverna för berätta vad de tycker var svårt under veckan. Det ger dem en möjlighet att påverka min planering inför kommande vecka.

4 Mina påståenden Det mest användbara jag tar med mig från den här lektionen är….. En sak som jag inte är säker på är…… Efter den här lektionen känner jag….. Jag skulle ha fått ut mer av den här lektionen om…..

5 Viktigt att tänka på när man börjar med loggbok
Ha en introduktionslektion – där du går igenom vad som krävs av eleverna och hur arbetsgången ska vara. Första lektionen så läser du upp frågorna och ger exempel på hur eleverna kan svara. Detta så att eleverna lättare ska förstå hur de ska skriva i sina böcker. Berätta för eleverna varför du gör det, tydliga ramar och strukturer.

6 Problem som jag stött på med loggboken
Att det är svårt att göra efter varje lektion ( men håll det levande – gör det viktigt). Att du kan ha elever som i början har svårt att förstå vad de ska göra.

7 Hur jag vill utveckla vår loggbok
Jag har en tanke att använda mig av A4-häften istället för A5, för att jag vill att eleverna i slutet av veckan ska sätta in ett arbetsblad som de är stolta över att de har gjort (dokumentation). Vill utveckla mina påståenden för att göra dem enklare att förstå för alla elever.

8 Frågor och tankar


Ladda ner ppt "Elev loggbok."

Liknande presentationer


Google-annonser