Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AV: Nell, Hugo och Rebecka

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AV: Nell, Hugo och Rebecka"— Presentationens avskrift:

1 AV: Nell, Hugo och Rebecka
ISLAM AV: Nell, Hugo och Rebecka

2 Muslim Dem som tillhör islam heter muslimer. En muslim skall be till gud fem gånger om dagen. Kvinnor behöver inte be så många gånger.

3 Moské Moskén är muslimernas kyrka. I moskén har dem inga stolar, dem har mattor istället. Dem har inga bilder på väggarna, för det får man inte ha. Dem har vackra skrifter istället.

4 koranen Koranen är islams viktigaste bok. I den kan man läsa om islams tro och regler. Koranen är skriven på arabiska.

5 ALLAH ALLAH BETYDER DEN ÄNDA GUDEN.

6 MUHAMMED MUHAMMED VAR GUDS PROFET.
NÄR MUHAMMED VAR SEX ÅR DOG HANS MOR. SEDAN TOG HANS FARFAR HAND OM HONOM. NÄR HAN VAR FURTIO GICK HAN TILL BERGEN TILL EN GROTTA OCH MEDITERADE. DÄR TRÄDDE DET FRAM EN ÄNGEL VID NAMN GABRIEL. HON FICK HAN ATT SÄNDA ETT BUDSKAP ÖVER JORDEN.

7 PROFET EN PROFET ÄR NÅGON SOM SÄNDER ETT BUDSKAP.

8 Minaret Bredvid en moské står alltid ett torn som kallas för minaret. Man ropar ut när det är dags att be till Allah.

9 halvmånen Längst upp på minaret sitter det alltid en halvmåne. Halvmånen är en symbol för islam.

10 imam Bönen leds alltid av en imam. Imamen ställer sig högst upp på trappan så alla kan se och höra extra noga på den viktigaste bönen, fredagsbönen. På dem andra bönerna står imamen i en nisch i väggen framför dem andra.

11 ramadan Ramadan är fastemånaden i islam. Dem reglerna som är för ramadan måste följas. Barn som inte är tonåringar behöver inte fasta.

12 halal Halal är ett sätt att slakta. Man kan tex slakta grisar. Halal är ett speciellt sätt att slakta på. Halal är en ritualslakt. Man måste vara snäll mot djuren man slaktar.

13 mecka Mecka är en plats i Sibirien på den arabiska halvön. Mecka är islams kändaste stad. Många folk kommer ditt och ber. Och det var där Muhammed borde.

14 vallfärd Vallfärd är en av de fem pelarna. Den står för att komma närmare gud.

15 De fem pelarna Den första pelaren är trosbekännelsen. Den andra pelaren är bönen. Den tredje pelaren är skatten. Den fjärde pelaren är fastan. Den femte pelaren är vallfärden.

16 högtider Det finns två stora högtider inom islam. Högtiderna skall firas med familj och vänner. Det är också bra att dela med sig till dem som inte har det så bra. De firar alltså att dem bryter fastan.

17 slut


Ladda ner ppt "AV: Nell, Hugo och Rebecka"

Liknande presentationer


Google-annonser