Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Jesper, Fabian och Simon

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Jesper, Fabian och Simon"— Presentationens avskrift:

1 Av Jesper, Fabian och Simon
Islam Av Jesper, Fabian och Simon

2 Muslim och Halal Om man är muslim tillhör man Islam och muslimer äter speciellt kött. Det betyder halal mat. Halal betyder tillåtet.

3 Moské En moské är ett ställe som muslimer går till när man ber

4 Koranen Koranen är en bok som Mohammed skrev när en ängel pratade till honom och koranen är som våran bibeln bara att den heter något anat.

5 Minaret Minaret är ett torn som står bredvid en moské och där ropar en man ut när det är dags för bönen och manen som står där kalas för bönutropare.

6 Mecka och vallfärd Mecka är en stad där man har vallfärden. Vallfärden är då 2-3 miljoner människor samlas för att göra det Muhammed gjorde innan dog och mecka var den sista staden Muhammed var i innan han dog.

7 De fem pelarna Det finns fem pelare i en byggnad som betyder i olika grejer. Den första betyder trosbekännelsen. Den andra är bönen. Den tredje är skatten. Den fjärde är fastan. Den femte är vallfärden..

8 Ramadan På ramadan ska man vara snäll och hjälpsam därför är syskonen noga med att inte bråka eller slåss innan systern i familjen går och lägger sig ska hon använda datorn och sicka massa ramadanhälsningar till alla hennes vänner och alla hon känner. Man fastar under Ramadan. Det varar i en månad. Man äter bara när solen gått ner.

9 Halvmånen Halvmånen på en minaret är viktig för en muslim!

10 Högtider Inom islam finns det två stora id högtider och dom skal firas med familj och vänner. Och då skal man vara extra snäll mot andra som inte har det så bra. Under id högtiderna Så äter man många olika söta rätter. Högtiderna hetter id al fitr (betyder fastebrytandes högtis) och id alha (offerhögtider

11 Allah Allah är guden som sickade ängeln till Muhammed så han skrev koranen.

12 Imam Imam är en man som är i en moské och berättar hur man ska be och så att inte någon gör fel

13 Profet Muhammed var en profet för han berättade det gud ville för folket.


Ladda ner ppt "Av Jesper, Fabian och Simon"

Liknande presentationer


Google-annonser