Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Textilarbete Alice Höök.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Textilarbete Alice Höök."— Presentationens avskrift:

1 Textilarbete Alice Höök

2

3 Analysera arbetet Material: När jag kollar på mitt arbete ser jag direkt materialet filt tyg då hela min bakgrund är gjord av just vitt filt tyg, även telefonkiosken är gjord av filt tyg. Andra material jag använt är bland annat bomullstyg till Big ben och basebollen. Sen har jag använt torrtovnings material och broderings tyg med hål i, speciellt för brodering med X. Tekniker: Jag har använt några olika tekniker som jag listar upp: maskinsöm, applikation, broderi, sy för hand, textil tryck och torrtovning. Färger/mönster: Olika mönster som bildar mina olika saker. England flaggans mönster och färg, Big bens form och färg, telefonkioskens form, mönster och färg, basebollens form, mönster och baseboll rackets form och färg. Sen har vi vanlig svart färg till England texten samt hjärtat och stjärnorna då jag inte ville ha in fler färger i tavlan.

4 Mina val Min resa med detta arbete har haft många olika val i sig. Det första valet jag gjorde var hur jag skulle brodera min engelska flagga, Anna-Lena sa att jag skulle göra på ett sätt men eftersom jag ville göra på ett annat sätt fortsatte jag med mitt även ifall jag hade ett val mellan att göra något enklare. Det andra valet kom under telefonkiosken då jag inte visste om jag skulle göra den eller en engelsk röd buss. Den röda bussen skulle jag i så fall ha virkat men som tur var gjorde jag inte det för då skulle jag inte suttit här på den sista sy-lektionen klar med mitt arbete. Det valet gjorde jag rätt! Det tredje valet kom vid Big ben då jag inte visste hur jag skulle göra klockan, skulle jag försöka göra så likt som möjligt och vara noggrann med klockans olika slag eller skulle jag slarva, här valde jag det noggranna valet och jag är väldigt nöjd över mitt val. Det fjärde och sista valet jag gjorde var nog de sista tilläggen dvs. hjärtat och stjärnorna. Det var inte meningen att de skulle vara där men jag valde att lägga dit dom ändå. Spetsen gjorde jag också ett val på när jag tänkte på att den inte skulle vara så stor utan att den skulle vara smal och vacker, såklart! De uttryck som man ser är tex. England (såklart), sen tänker man lite internationellt med tanke på att det är utomlands.

5 Tolkning och det offentliga rummet
Jag har en stor kärlek till England så jag visste precis när vi började att det var något jag ville relatera till. Under början visste jag även att jag skulle få åka till London och se det som fanns på tavlan. I början hade jag endast bilder och erfarenheter från andra. När jag varit där kom jag tillbaka med mer erfarenheter som jag själv skaffat när jag var i självaste England! Jag tänker och tolkar min tavla på massa olika sätt, bland annat från mina minnen men också från musikens värld. Jag gillar One Direction som kommer från England så självklart tänker jag på musikindustrin också. Jag får det från filmer då många utspelar sig i England, tex. Harry Potter. När det gäller det offentliga rummet så fick jag idéer lite överallt. Jag fick idéer hemma där jag har massa Englands baserade saker. Jag såg olika arbeten med Big ben i sysalen och efter att ha varit i England fick jag självklart fler idéer från Englands kultur.

6

7


Ladda ner ppt "Textilarbete Alice Höök."

Liknande presentationer


Google-annonser