Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Julfirande på Irland Av Emmy 4c Anton 4c Nollaig shona go leir God jul alla.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Julfirande på Irland Av Emmy 4c Anton 4c Nollaig shona go leir God jul alla."— Presentationens avskrift:

1 Julfirande på Irland Av Emmy 4c Anton 4c Nollaig shona go leir God jul alla

2 Man dekorerar dörren med en speciell ring av järn. Man har en gran och en krubba som är fylld med halm. Dom har ingen tomte. Hur man dukar borden efter julmiddagen. Efter julaftons middag dukar man bordet med ett speciellt bröd som är fyllt med kärnor och russin och en kanna med mjölk och ett stort tänt ljus Dörren till huset står halvt öppen. Det är för att locka till sig Maria och Josef eller en annan vandrande person.

3 På svenskaPå Irlänska Jul ord  God jul  Jul klappar  Jul middag  ljus  Nollaig shona  Bronntanais Nollag  Dinnear na Nollag  eadrom

4 Jul maten består av kyckling och gås eller gris stek med kryddor. Till efterätt äter man rulltårta. Ljus  På jul ställer man ett ljus i fönstret. Det får bara tändas av den yngsta familjemedlemmen och det får bara släckas av en flicka som heter Mary. Det är den engelska motsvarigheten till Maria.


Ladda ner ppt "Julfirande på Irland Av Emmy 4c Anton 4c Nollaig shona go leir God jul alla."

Liknande presentationer


Google-annonser