Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skelett Skelettet gör så att vi kan stå rakt upp. Hjärnan, lungorna och ryggmärgen. Största benet är lårbenet. Minsta benet är i örat. Där dina ben möts.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skelett Skelettet gör så att vi kan stå rakt upp. Hjärnan, lungorna och ryggmärgen. Största benet är lårbenet. Minsta benet är i örat. Där dina ben möts."— Presentationens avskrift:

1 Skelett Skelettet gör så att vi kan stå rakt upp. Hjärnan, lungorna och ryggmärgen. Största benet är lårbenet. Minsta benet är i örat. Där dina ben möts så finns det någon led.

2 Leder I din kropp finns det leder, skelett och muskler. Tre leder i kroppen: kulled, gångjärnsled och vridled. Lederna behöver smörjmedel.

3 Muskler Två sorters muskler. Muskler för att röra midja, armar och ben. 650 muskler i kroppen. Minsta muskeln i örat. Muskler och hjärnan rör kroppen. Otränade har sämre reflexer. 43 muskler i vårt ansikte. Ledgångsreumatism.

4 Muskler del 2 Ledgångsreumatism. Höftlederna. Gips.


Ladda ner ppt "Skelett Skelettet gör så att vi kan stå rakt upp. Hjärnan, lungorna och ryggmärgen. Största benet är lårbenet. Minsta benet är i örat. Där dina ben möts."

Liknande presentationer


Google-annonser