Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

2015-03-30 Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "2015-03-30 Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar."— Presentationens avskrift:

1 2015-03-30 Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar för sin hälsa och att göra hälsosamma val göra hälsoinformation lättillgänglig och förstålig i ett mångkulturellt samhälle bedriva uppsökande verksamhet för att sprida information till befolkningsgrupper som är svåra att nå

2 2015-03-30 Utvärdering av Hälsoteket: Fokus på de processer för förändring i livsstil som kan iakttas hos deltagarna Kvalitativ 5 fokusgrupper varav 1 med samarbetspartner och 4 med deltagare Deltagande observationer vid 8 olika aktivitetstillfällen

3 2015-03-30 deltagandet är frivilligt möjlighet att knyta kontakter med andra i samma situation kvalitén på verksamheterna är god och mångsidig fokuserar även på psykisk ohälsa kompetent personal aktiviteterna är gratis ökad förståelse för andras kulturer och erfarenheter aktiviteterna är lågintensiva

4 2015-03-30 ” I början var jag tveksam.Jag är tjock,jag kan inte. Hur ska jag göra de rörelserna men när man börjar ;oh vad roligt det är. Jag vill inte sluta. Bara att komma igång så och jag vill inte sluta utan bara fortsätta hela tiden”. ” Förtidspensionär och 60% av sin lön och hemmavarande barn. Det har betytt så otroligt mycket för mig att gå på de här sakerna. Det hade jag inte kunnat göra annars. Hade inte haft råd.” ”Jag har sjukpension och är hemma. Jag har möjlighet att gå hos sjukgymnast men här känner jag mig frisk, det är friskare. Det är många som är sjuka men många som är friska. Det har jag mig att jag mår bra och då kommer jag och då är jag mer aktiv. Jag hinner att längta efter att komma”

5 2015-03-30 ” De är själva väldigt öppna och bemötande om man själv är trött eller arg eller sur på sig själv. De bjuder på sig själva mycket. De tar emot den som kommer så att man känner sig hemma. Man är avslappnad. Man känner att man kan släppa det man har på axlarna eller har inom sig. Det är väldigt skönt på det sättet.

6 2015-03-30 siv.andersson@angered.goteborg.se www.goteborg.se/halsoteketangered


Ladda ner ppt "2015-03-30 Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar."

Liknande presentationer


Google-annonser