Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den magiska dörren.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den magiska dörren."— Presentationens avskrift:

1 Den magiska dörren

2 Hej Hej jag heter Josefin och jag är 9 år jag går på Hardemo skola. Just nu är jag ute på skolgården och leker. Det ringer snart in till lektionen. Bakom våran klassrums dörr finns det en annan dörr. Jag har alltid velat veta vad som finns där bakom. Kanske en vind, ett rum, det kan vara helt vad som helst. Nu måste jag gå in till klassrummet. när jag kommer in dit så sätter jag mig på min plats. Vi ska ha matte. Snart är skolan slut, vi slutar klockan halv två i dag. Jag bor på Vinggatan 13 det ligger ungefär en mil här ifrån. När jag kommer hem måste jag göra läxor. När jag kommer in så går rakt in till mitt rum och gör dom. När jag har gjort läxorna så går jag ut till mamma. Hon står och diskar. Mamma säger att jag kan gå till min kompis Ella. Jag går till min kompis. När jag kommer hem så går jag direkt in i badrummet och tar ett varmt skönt bad i det varma vattnet som mamma hade hällt upp till mig.

3

4 Brevet I dag så hittade jag ett brev på marken jag tog upp brevet och öppnade det. Det stod: Hej! Den som hittar det här brevet . Jag sitter fast bakom den gömda dörren bakom er klassrumsdörr. Dom har låst dörren vaktmästaren har nycklarna. Du måste ta dig in till hans kontor han brukar lägga nycklarna på hans bord. Snälla kom och hjälp mig fort det är jätte stökigt här uppe. Oj, jag glömde och säga några saker! Vaktmästaren är väldigt arg. Så akta dig mycket! Du kan smita in ungefär klockan fem, om du kan vänta i kafeterian tills dess. Om vaktmästaren är där så kan du smita förbi. Om han inte är där så är han säkert på sitt kontor. Om han inte var där så går du så dags som vi sa.

5 Nyckeln Jag går till vaktmästarens kontor och tittar in genom fönstret. Jag blir alldeles skakig i benen av rädslan. Jag öppnar dörren försiktigt och blir ännu räddare. Tur att det inte var någon där. Nu blir jag rädd! Nyckeln ligger inte där! Vaktmästaren kanske har tagit med sig nyckeln när han gick. Men han kan ha lagt den i en av hans lådor. Eller någon annanstans. Jag börjar att leta runt i rummet. Plötsligt så hör jag tunga steg gåendes hitåt! Nej, det måste vara vaktmästaren! Jag gömmer mig bakom en bokhylla. Det gnisslar i dörren och han kommer in i rummet och sätter sig på sin stol. Tur, han såg mig inte! Jag lyckas att ta mig ut. Jag går ut ur rummet till kafeterian. Jag måste få tag i nyckeln! Okej, jag måste försöka igen. Jag går till rummet. Jag letar överallt men jag hittar inte den. Jo, han kanske har tagit med den i sin nyckelknippa. Jag kan leta på honom och ta nyckeln.

6 Jag smiter ut igen. Jag hittar vaktmästaren i kafeterian
Jag smiter ut igen. Jag hittar vaktmästaren i kafeterian. Jag lyckas att ta nyckeln. Jag går till dörren och vrider om nyckeln.

7 En annan värld Det känns som jag är i en helt annan värld. Jag går runt lite tills jag kommer fram till ett stort svart hål. Jag går närmare och närmare hålet. Jag sätter mig på kanten av hålet. Oj! plötsligt så börjar jag försiktigt glida ner för kanten. Jag ramlar ner i hålet! Sen ramlar jag ner med en duns i marken. Jag kommer in genom dörren. När jag kommer in i dörren är det mörkt där inne. Jag ser ett litet ljus. Jag fortsätter att gå mot det lilla ljuset. Jag stannar upp ett tag och då ser jag en skugga långt bort. Jag fortsätter och fotsätter till slut kommer jag fram till det lilla ljuset. Jag ser skuggan igen gå förbi mig. Jag fortsätter lite till jag ser massor av rankor. Jag ser en hel djungel framför mig.

8

9 En annorlunda vän Jag reser mig upp och börjar gå igen. Jag träffar någon. Jag säger -Hej vad heter du? –Jag heter Elsa. -Vad heter du? -Jag heter Josefin. -Hur gammal är du? -Jag är 9 år. -Jag är också 9 år. -Jag behöver hjälp med en sak. Vill du hjälpa mig med det? -Vad vill du ha hjälp med? -Jag behöver hjälp med att komma ut här ifrån. -Okej vi kan gå nu på en gång. Vi går och går till slut kommer vi fram till dörren igen. Jag vrider om nyckeln och drar ner handtaget och säger vi ses sen. Det går inte att öppna dörren. Jag kan inte hjälpa dig på något sätt tyvärr!

10

11 Mitt uppdrag Vänta, jag kom nyss på en plan. Jag försöker att vrida om nyckeln igen. Jag får upp dörren. Men när jag tittar bakom mig igen så är inte Elsa där. Jag hör någon som skriker i den långa gången. Det är Elsa som har blivit kidnappad. Jag skriker till Elsa och säger att jag går och fixar allt som jag behöver till att rädda dig.

12 Tillbaka till skolan Jag går ut till skolan från dörren. Oj! Vaktmästaren kommer! Jag gömmer mig bakom våran klassrumsdörr som står öppen. Tur! Han såg mig inte. Jag kliver fram från dörren och börjar gå till den första saken som jag behöver för att rädda Elsa. Förresten, oj, nästan alla saker ligger på vaktmästarens kontor. Jag börjar gå till vaktmästarens kontor och hämtar alla grejer som jag behöver där. Jag kommer fram till vaktmästaren kontor. Oj, vaktmästaren är där! Hur ska jag göra nu? Jag kanske behöver hjälp av någon eller så hämtar jag dom andra grejerna först, dom som inte är på vaktmästarens kontor. Jag går till kafeterian först där ligger en sak jag behöver. Jag går dit, det är ingen där, jag går in.

13 Saken som jag behöver ligger inte där, men den måste ligga här
Saken som jag behöver ligger inte där, men den måste ligga här! Jag börjar leta överallt. Till slut hittar jag den. Jag går och tittar om vaktmästaren har gått från sitt kontor. Ja, det har han. Jag tror jag hinner hämta det innan han kommer tillbaka. Jag går bara in och hämtar så är jag klar med allt som jag skulle hämta.

14 Sanningens ögonblick Nu måste jag gå tillbaka till dörren igen. Jag möter min kompis hon frågar vad jag ska göra med alla saker jag har med mig. Jag går fram till dörren och vrider om nyckeln igen. Jag går in, det är helt tyst och mörkt. Jag ser ingenting. Men sen ser jag något som rör sig där borta. Jag ser det igen. Jag går fram lite till. Då hör jag inget eller ser någon ting. Jag går steg för steg och plötsligt kommer jag fram. Jag ställer mig bakom en väg och sikar på Elsa som har blivit till fågatagen. Jag tar repet som jag var och hämtade hos vaktmästaren. Jag svingar det över huvudet som ett lasso och svingar det runt dom två som vaktar Elsa.

15 Nu har jag har fångat dom som satt och vaktade Elsa
Nu har jag har fångat dom som satt och vaktade Elsa. Jag binder fast dom med lassot och tape för munnen. När jag har gjort det ser jag nyckeln som hänger på väggen. Jag går till väggen där nyckeln hänger. Jag tar den och öppnar dörren till Elsa så hon kan komma ut. Jag säger att vi ska skynda oss så ingen märker oss. Vi börjar gå till dörren igen. Jag säger hej då och går ut genom dörren.

16 Tills någon annan öppnar dörren igen
Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. När jag går på rast ser jag att vaktmästaren har ramlat och slagit sig. Jag går dit och hjälper honom upp. Jag frågar vad som hade hänt med honom. Vaktmästaren säger att han letade efter sina nycklar men han hittade dom inte. Jag säger att jag kan hjälpa honom att leta. Men jag kom på att jag hade lämnat dom i dörren när jag gick ut. Jag måste komma på ett sätt att hämta dom utan att någon ser mig. Jag säger att jag måste gå på toa. Jag går och hämtar nycklarna som sitter i dörren och går tillbaka till vaktmästaren och säger att jag har hittat dom. Han frågar vart jag hittade dom. Jag sa bara att dom satt i en dörr. Vaktmästaren blir glad och ler. Jag har aldrig sett vaktmästaren glad förut.

17 Du kan få veta hela sanningen
Du kan få veta hela sanningen. Nycklarna satt i dörren vid vårt klassrum. Jag går ut ur rummet som vaktmästaren låg i. Jag säger hej då och går ut till min allra bästa vän och leker hela dagen.


Ladda ner ppt "Den magiska dörren."

Liknande presentationer


Google-annonser