Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fotografi. Kompaktkamera Allt i ett Systemkamera utbytbar teknik.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fotografi. Kompaktkamera Allt i ett Systemkamera utbytbar teknik."— Presentationens avskrift:

1 Fotografi

2 Kompaktkamera Allt i ett

3 Systemkamera utbytbar teknik

4 Analog kamera

5 Under och över exponering lite eller mycket ljus på motivet

6 Rörelseoskärpa beror på slutartiden Ibland förstärker det en rörelse och skapar liv i bilden, ibland blir det bara suddigt…

7 Skärpa autofokus

8 Pixel= Picture elements

9 Makrobilder

10

11 Motljus

12 Kalla färger

13 Varma färger

14 Bildmanipulation Vad är ok och vad är fusk? Möjligheten att fuska kan vara lockande. Hur långt får man gå?

15

16 Fotouppgift Du ska fotografera på temat ”Det här är jag”. Dels en selfie, ett självporträtt. Du kan välja på att hålla i kameran själv eller låta en klasskamrat fotgrafera. Då är det du som ska styra fotograferandet, vad gäller ljussättning, komposition etc. Fotografiet ska du ha dels som ett oredigerat originalfoto och dels ett som du har bildredigerat på valfritt sätt. Båda bilderna e-postats till mig marie.louise.alsing@bollnas.se Hemuppgift: Du ska fotografera aktiviteter, händelser, föremål, miljöer som på olika sätt visar vem du är och vad du är intresserad av. Fotografierna ska du spara på din dator så att du kan arbeta och redigera bilderna i skolan på bildlektionerna. Sätt samman bilderna i ett bildspel. Bildspelet ska som första bild ha din selfie /självporträtt, redigerat eller oredigerat och ditt namn. Det ska också finnas exempel på sådant du tycker om, föremål, människor eller djur. Dessutom något som är typiskt för dig. Visa vem du är! Du kan jobba i programmet Powerpoint som finns i din dator. Tänk bildmässigt och redigera gärna dina bilder! Minst fem egna fotografier ska finnas med i ditt bildspel. Det kan vara också kul med ett collage som en bild… Ett program för collage som du kan använda är www.photovisi.com. Powerpointpresentationen e-postar du till mig marie.louise.alsing@bollnas.se senast vecka 50.


Ladda ner ppt "Fotografi. Kompaktkamera Allt i ett Systemkamera utbytbar teknik."

Liknande presentationer


Google-annonser