Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

UMEÅ. MER VÄLKOMMEN. Anna Wikholm Kjellberg Visit Umeå.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "UMEÅ. MER VÄLKOMMEN. Anna Wikholm Kjellberg Visit Umeå."— Presentationens avskrift:

1 UMEÅ. MER VÄLKOMMEN. Anna Wikholm Kjellberg Visit Umeå

2 Umeå 2014 och besöksnäringen FfFf

3 Förväntningar Generell ökning av gästnätter ca 11 % Media, visningsresor Umeå 2014, ett skyltfönster mot Europa FfFf

4 Umeå under 2014 300 programpunkter, över 1000 aktiviteter Över 40 festivaler Nya logianläggningar, Kulturhus, nya muséer Utökad konferenskapacitet Idun Nya parker i centrala Umeå, Broparken och Årstidernas park Invigningshelgen, Guitars the Museum, SM- veckan, Samiska veckan, U x U festival, Elektra – utomhusopera, Nycirkusfestival, Jazzfestival mm FfFf

5 Effekter www.visitumea.se – ökning 79 % jämfört med 2013 www.visitumea.se 40-tal journalister 2013, drygt 300 journalister 2014 Gästnätter ökar Fördubbling av bokade aktiviteter på ex. Idun Umeå rankas högt på resesajter FfFf

6 Visitumea.se 1 jan 2014 tom 31 aug 2014 + 79 % Totalt antal besökare under perioden 370 000 (66% unika) Rekord i juli månad med över 76 000 besökare Augusti 52 900 besökare - en ökning med 107 % jämfört aug 2013 FfFf

7 Visitumea.se - geografisk fördelning Sverige – antalet besökare ökar med 73 % Finland – antalet besökare ökar med 55 % Norge – antalet besökare ökar med 55 % Tyskland – antalet besökare ökar med 245 % UK – antalet besökare ökar med 240 % USA – antalet besökare ökar med 210 % FfFf

8 Gästnätter Hotell i Umeå Jan 2014 + 12,5 % totalt 33 145 gästnätter Feb 2014 + 12,5 % totalt 32 896 gästnätter Mars 2014 + 29 %totalt 36 756 gästnätter (82 nya rum i city) April 2014 + 4 % totalt 29 456 gästnätter Maj 2014 + 33 % totalt 38 168 gästnätter Juni 2014 + 30 % totalt 38 987 gästnätter (15 nya rum Bedtime) Juli 2014 + 20 % totalt 44 885 gästnätter Ackumulerad ökning med 20 % januari – juli jämfört 2013 Statistik från SCB – preliminära siffror FfFf

9 Belagda rum – hotell Umeå ackumulerat 20132014 Jan – juli 61 %65 % Mån – tors74%74 % Fre – sön46 %54 % FfFf

10 Varifrån kommer gästerna? FfFf Totalt jan- juli 254 293 gästnätter i Umeå (Ack siffror) 83 % kommer från Sverige 7 % kommer från övriga Norden 5,5 % från övriga Europa 4,5 % från utom Europa Sverige ökar med ca 19 % Övrig Norden ökar med ca 28 % Övriga Europa ökar med ca 19 % Övriga världen ökar med ca 48 % FfFf

11 Framtiden ” Ni i Umeå och Västerbotten har verkligen fina år framför er. All den uppmärksamhet ni får nu kommer att ge avtryck 2015, 2016, 2017 och ännu längre fram i tiden” Robert Willaert, Travel Magazine - Belgium FfFf

12 Umeå2014 FfFf


Ladda ner ppt "UMEÅ. MER VÄLKOMMEN. Anna Wikholm Kjellberg Visit Umeå."

Liknande presentationer


Google-annonser