Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Följ anvisad vägskyltning till förlossningen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Följ anvisad vägskyltning till förlossningen"— Presentationens avskrift:

1 Följ anvisad vägskyltning till förlossningen
Följ anvisad vägskyltning till förlossningen. Väl framme finns en stor parkering, där de flesta platser är avgiftsfria. Känner ni er osäkra på vägen till oss kan ni ju alltid provköra sträckan under slutet av graviditeten.

2 Förlossningsentrén är öppen mellan kl.06.00-22.00.

3 Nattetid ringer ni på klockan innanför första dörren, så öppnar vi (vb kommer vi förstås ner och möter er). Vi finns en trappa upp, använd hissen om ni vill

4 Här är ingången till förlossningsavdelningen
Här är ingången till förlossningsavdelningen. Vi vill att ni ringer på klockan. Då kommer ledig personal och tar hand om er, för bästa bemötande.

5 Ni blir hänvisade till ett förlossningsrum, och barnmorskan kommer strax. Då görs första kontrollen som ni känner igen från mödravården. Dessutom kopplas CTG för att se barnets hjärtljud och mammans sammandragningar. Vi gör även en inre undersökning för att få reda på hur långt förlossningen har avancerat. Därefter samråder barnmorskan med mamman om behov av smärtlindring och fortsatt planering av förlossningen. All smärtlindring inom förlossningsvården finns att tillgå på avdelningen.

6 Här är CTG kopplad

7 Vårt stora badkar med massagedusch ger skön avkoppling i början av förlossningen. Bada gärna så länge som det känns bra, ett par timmar är inte ovanligt. Ta gärna med CD skivor med musik som ni tycker om. CD spelare finns på avdelningen.

8 I början av den aktiva förlossningen vill mamman ofta vara uppe och gå
I början av den aktiva förlossningen vill mamman ofta vara uppe och gå. Då finns patientdagrummet att tillgå. Här kan även den blivande pappan (eller annan medföljande) värma sin medhavda mat i mikrovågs-ugnen. Även kylskåpet är placerat här, likaså den transportabla telefonen. (Vi kan även avslöja för alla sportintresserade män att det finns en TV…) Kaffe-automaten, däremot finns i personalrummet. Här kan varma drycker köpas för liten peng.

9 Här andas den blivande mamman lustgas, som finns i alla rum.

10 Alla anhöriga skall informeras om den lyckliga tilldragelsen (eller hur!?) Kom i håg att köpa telefonkort innan ni reser till oss.

11 Ert nyfödda barn sköts och kläs på med varma kläder från värmeskåpet som ni ser på bilden.

12 Vanligtvis stannar ni 2-3 timmar på förlossningen efter barnet är fött, därefter körs mor och barn till BB.

13 Efter ett väl utfört arbete är barnet fött
Efter ett väl utfört arbete är barnet fött. När den lilla/lille har legat vid bröstet en stund kommer den efterlängtade kaffebrickan in med flaggan i topp!

14 SLUTLIGEN: Ni är varmt välkomna hit för att föda ert barn
SLUTLIGEN: Ni är varmt välkomna hit för att föda ert barn. Har ni några frågor, så ring gärna! / personalen på förlossningen NÄL. Sidorna är skapade av: Barnmorska Britt-Inger Sundin Biträdande. avd.chef Susanne Högeryd


Ladda ner ppt "Följ anvisad vägskyltning till förlossningen"

Liknande presentationer


Google-annonser