Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rengöring/Städning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rengöring/Städning."— Presentationens avskrift:

1 Rengöring/Städning

2 Varför behöver man städa?
Många människor har allergier. Om ett hem är ostädat kan de allergiska reaktionerna bli värre. Om man har det ostädat kan bakterier lättare finnas, vi kan bli sjuka om vi t.ex. får ner dem i maten. Vi vill ha det snyggt, fräscht och fint? Eller?

3 Städningen blir lättare om man…
Har en grundutrusning hemma se bild i häftet Håller ordning på sina saker, plockar undan efter sig Vädrar ofta Stoppar en del smuts vid ytterdörren genom att t.ex. ha dörrmatta och ta av sig skorna Håll disktrasor och handdukar rena genom att koka dem eller att tvätta dem i tvättmaskinen Gör något kul av städningen t.ex. lyssna på bra musik, en ljudbok.

4 Använda rengöringsmedel
Rengöringsmedel har stor belastning på vår miljö Minska på doseringen eller använd medel som inte belastar miljön t.ex. vanligt diskmedel. Använd medel som är miljömäkta

5 På vilket sätt behöver man städa de olika delarna i hemmet?
Toaletten/badrummet Köket Spisen/ugnen Kylen/frysen Spisfläkten Sorteringskärlen/papperskorgarna

6 Hur ofta ska man städa olika delar i hemmet?
Toaletten/badrummet Köket Spisen/ugnen Kylen/frysen Spisfläkten Sorteringskärlen/papperskorgarna

7 Varför bör man rensa garderoben?
Det kan komma skadeinsekter som gör små hål i kläderna

8 Svanenmärkt Arbete för ett hållbart samhälle
Vill utveckla varor som man kan ha länge och inte behöver köpa nytt hela tiden Vill minska miljöbelastning, tittar på produktion till färdig vara Finns på tvättmedel, butiker, möbler etc.

9 Eu Ecolabel Vill precis samma som svanenmärket, bara det att den här symbolen är internationell Finns på t.ex. färg, tvättmaskiner

10 Bra miljöval Ett märke från naturskyddföreningen
Vill ha ett samhälle i balans med naturen Vill inte att människans behov ska äventyra vår miljö Tänker på luften, havet och skogen – vill rädda djur, Växter och natur!

11 FSC – Forest Stewardship Council
Hållbart skogsbruk Vill att skogen ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt! Finns på virke, möbler, pappersmassa och grillkol

12 Global Organic Textile Standard
Betyder att kläderna (textilierna) är gjorda på ekologisk textil, kan variera i antal procent antingen 70% eller 95 % ekologiskt fiber.

13 Fairtrade Ett märke som finns på många produkter t.ex. kaffe, bananer
Ser till att människor som odlar/produceraer varor har bra arbetsvillkor och levnadsvillkor. Det kan t.ex. vara att människorna får rätt lön.


Ladda ner ppt "Rengöring/Städning."

Liknande presentationer


Google-annonser