Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad."— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.

2 Dialekt Halmstad har en dialekt som är en blandning av småländska och skånska. Vissa i Halmstad kallar deras dialekt för halmstadsdialekt. En känd person som pratar halmstadsdialekt är Per Gessle som spelar i Gyllene Tider. Dom har den kända låten Sommartider.

3 Resan dit När vi åkte till Halmstad så tog det 20 mil fram och tillbaka. Men bara dit blir det 10 mil. Det kommer kosta 300 kr fram och till bak men dit kostar det 150 kr.

4 Natur Naturen i Halmstad är fin. Det finns många träd, buskar och fint grönt gräs.

5 Landskap Halmstad ligger nära vattnet och nära en flygplats som heter Halmstads flygplats. Halmstad ligger inte i Skåne utan i Halland

6 Sevärdheter I Halmstad kan man gå på äventyrsland och bada på äventyrslandet, äta på fina restauranger, spela rolig bangolf och gå i fina affärer och äta glass.

7 Tack för oss! Nu måste vi åka hem från Halmstad, vi hade jättekul och vi hoppas att du tyckte det om denna berättelsen och förresten, välkommen åter! Av Selma och Ebba!


Ladda ner ppt "VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad."

Liknande presentationer


Google-annonser