Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

När du väljer att gå DNV kommer du läsa 350 obligatoriska poäng ute på Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium. Det innebär att du kommer tillbringa en.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "När du väljer att gå DNV kommer du läsa 350 obligatoriska poäng ute på Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium. Det innebär att du kommer tillbringa en."— Presentationens avskrift:

1 När du väljer att gå DNV kommer du läsa 350 obligatoriska poäng ute på Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium. Det innebär att du kommer tillbringa en dag i veckan under årskurs 1 och 2 på Ösby. Men vad gör vi där då? DNV

2 Djurkunskap Grund Djurkunskap Grund är en kurs med teori och praktik blandat. Här får vi, i skolbänken, lära oss grunderna i djurhållning samt djurens beteenden för att sedan utöva det vi lärt oss genom att arbeta ute i stallarna med allt från reptiler till nötkreatur.

3 Hästkunskap Hästkunskap är en stor kurs som till största delen är teoretisk. Kursen behandlar i stort sätt allt som har med hästar att göra. Den är både intressant för den som hållit på med hästar ett tag och för den som är nybörjare. Om du inte vill läsa Hästkunskap har du en möjlighet att välja Lantbruksdjurs skötsel istället.

4 Lantbruksdjurs skötsel Istället för att läsa Hästkunskap kan du läsa Lantbruksdjurs skötsel. Där får du lära dig att hantera djuren som finns i lantbruket. Ösby har en ladugård och ett svinhus.

5 Djursjukvård En kurs om djurens sjukdomar. Kursen är väldigt intressant och ger meritpoäng till ett flertal naturvetenskapliga utbildningar på universitet/högskola. Kursen omfattar främst hunden och kattens sjukdomar men du får även lära dig sjukdomar som drabbar kaniner, gnagare och reptiler.

6 Valbara kurser Om du vill läsa fler kurser på Ösby än vad vi presenterat här innan kan man få en möjlighet att läsa t.ex. Ridning och Körning Grund, Viltvård, Sällskapdjur och Hovvård. Att få läsa dessa kurser är inte garanterat, men om ett stort antal ur klassen valt samma kurs är chansen god att kursen kan genomföras

7 Hovvård Av dem som tog studenten 2006 valde ungefär halva klassen att läsa en kurs som heter hovvård. Kursen är både teoretisk och praktisk. I den teoretiska delen får du lära dig om bl.a. hovsjukdomar, benställningar och hovens beståndsdelar. I den praktiska delen får du lära dig att slå i tappskor på både döda och levande hästar.DNV08 ska läsa hovvård på Ösby i årskurs 3


Ladda ner ppt "När du väljer att gå DNV kommer du läsa 350 obligatoriska poäng ute på Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium. Det innebär att du kommer tillbringa en."

Liknande presentationer


Google-annonser