Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den amerikanska revolutionen 1776. Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Storbritannien är världens mäktigaste land. Nordamerikanska.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den amerikanska revolutionen 1776. Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Storbritannien är världens mäktigaste land. Nordamerikanska."— Presentationens avskrift:

1 Den amerikanska revolutionen 1776

2 Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Storbritannien är världens mäktigaste land. Nordamerikanska kolonier är beroende av dem. Varför arga på GB?

3 Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Ekonomiska Politiska

4 Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Ekonomiska Sjuårskriget 1756 – 1763 mot Frankrike var dyrt. GB vill ha tillbaka pengarna de förlorat. Hur gör de för att få in mer pengar från kolonierna tror ni? Precis: Öka kontrollen på handeln och höja skatterna.

5 Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Ekonomiska Sjuårskriget 1756 – 1763 gjorde att kolonialisterna förlorade gränshandeln. Ekonomisk depression i kolonierna ”No taxation without represenation” Hur framstår GB:s skattehöjningar i nordamerikanernas ögon tror ni? Nordamerikansk bojkott av brittiska varor. GB tycker att kolonierna är farligt bråkiga. Nordamerikansk bojkott av brittiska varor. GB tycker att kolonierna är farligt bråkiga.

6 Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Politiska GB börjar skicka soldater till kolonierna. Hur hade ni reagerat på det om ni var nordamerikaner? Politiska tal om självständighet. GB skärper tonen ytterligare Våldsamheter The Patriot. Våldsamheter The Patriot.

7 Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Boston Massacre 1770 Boston Massacre 1770 Vad hände egentligen? Videon från John Adams. Vad hände egentligen? Videon från John Adams.

8 Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Boston Tea Party 1773. Vad hände egentligen? Video Sons of Liberty. Video 1.26 torr historiker. Video Sons of Liberty. Video 1.26 torr historiker.

9 Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp GB svarar med fler soldater Första Kontinentalkonferensen 1774. Om du var amerikan nu, vad skulle du gjort? och att ta bort demokratiska rättigheter.

10 Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp men de kan inte enas om självständighet GB svarar med fler soldater och hårdare kontroll av handeln Amerikanerna protesterar ännu mer

11 Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Det amerikanska frihetskriget. Händelseförlopp Boston belägras Strider runt Boston Kungen förklarar Kolonierna i upprorstillstånd Video Dec of Indep.


Ladda ner ppt "Den amerikanska revolutionen 1776. Orsaker till att det blir ett uppror i de nordamerikanska kolonierna. Storbritannien är världens mäktigaste land. Nordamerikanska."

Liknande presentationer


Google-annonser