Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Popcornläsning 3B Herrgärdsskolan, Västerås. Hej, vi går i 3b på Herrgärdsskolan i Västerås. Vi är 28 elever i vår klass. I september började vi med Popcornläsning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Popcornläsning 3B Herrgärdsskolan, Västerås. Hej, vi går i 3b på Herrgärdsskolan i Västerås. Vi är 28 elever i vår klass. I september började vi med Popcornläsning."— Presentationens avskrift:

1 Popcornläsning 3B Herrgärdsskolan, Västerås

2 Hej, vi går i 3b på Herrgärdsskolan i Västerås. Vi är 28 elever i vår klass. I september började vi med Popcornläsning för att öka läsintresset. Samtidigt började vi kämpa för att ta Läsborgarmärket.

3 Vi fick den här informationen från vår lärare, Cilla. Nu är det dags för klassens popcornläsning. För varje kvart du läser får du lägga i 2 popcornkärnor i en burk. Efter 3 veckor poppar vi klassens alla popcorn och har popcornfest. Hemma ska du läsa minst en kvart om dagen 3 dagar i veckan. Läser du fler kvartar får du räkna dem med, även om du läser tyst. I skolan får du räkna alla kvartar du läser. Fyll i läskortet och ta med den till skolan på torsdagar. Välj lagom nivå på dina böcker. Behöver du låna en bok i skolan, så säg till.

4 I undervisningen ska eleverna mo ̈ ta samt fa ̊ kunskaper om sko ̈ nlitteratur fra ̊ n olika tider och skilda delar av va ̈ rlden. Lgr11

5 Alla läste jättemycket. När man läst så fyllde man i sitt läskort och räknade ihop hur många popcornkärnor man förtjänat. ”Böcker ger själen vingar”

6 Sedan fick vi samla ihop alla våra popcornkärnor.

7 Genom undervisningen i a ̈ mnet svenska ska eleverna sammanfattningsvis ges fo ̈ rutsa ̈ ttningar att utveckla sin fo ̈ rma ̊ ga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, la ̈ sa och analysera sko ̈ nlitteratur och andra texter fo ̈ r olika syften. Lgr11

8

9 Vi poppade popcornen. Det blev flera fulla kastruller.

10 Sen hade vi fest.

11 Centralt innehåll: La ̈ sstrategier fo ̈ r att fo ̈ rstå och tolka texter samt fo ̈ r att anpassa la ̈ sningen efter textens form och inneha ̊ ll. Lgr11

12 Popcornläsningen gjorde så att vi blev mer sugna på att läsa böcker. Vi ordnade bokloppis för att få fler böcker att läsa.

13 Alla i klassen fick ta med begagnade böcker sen sålde vi dem på skolan för 10:- styck. Pengarna kommer att gå till vår klassresa.

14 Hela trean läser Varje fredag morgon har vi Hela trean läser. Då läser alla treor på skolan. Det är jättemysigt.

15 Det här var vårt bidrag till Läsracet. Vill ni veta mer om oss och vad vi gör på dagarna så är ni välkomna att surfa in på vår blogg. www.herrgardsskolan03b.se Hälsningar 3b Herrgärdsskolan Kontaktperson : Cecilia Johansson cecilia.ankarvret@skola.vasteras.se Foto: Cecilia Johansson Föräldrar till elever som publicerats har gett sitt godkänannde.


Ladda ner ppt "Popcornläsning 3B Herrgärdsskolan, Västerås. Hej, vi går i 3b på Herrgärdsskolan i Västerås. Vi är 28 elever i vår klass. I september började vi med Popcornläsning."

Liknande presentationer


Google-annonser