Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stödprocess för God Vårdmiljö,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stödprocess för God Vårdmiljö,"— Presentationens avskrift:

1 Stödprocess för God Vårdmiljö,
En del av heldygnsvårdsprojektet Parasollet Susanne Ribbing,

2 Bakgrund Det finns en samsyn hos politiker, beställare och producenter kring behovet att öppna ögonen kring hur vi har det i vårdmiljön. Beställaren har utfäst ett stimulansbidrag om kr per heldygnsvårdsavdelning för dem som genomför processen och rapporterar in resultatet. Timingen är rätt nu när man arbetar med FHS och har möjlighet att påverka eventuella nya lokaler. Parasollet har avsatt medel för att skapa en stödprocess för det här arbetet.

3 Olika aspekter av God Vårdmiljö?
Bemötande Innehåll och process i vården Fysisk miljö Målet är att alla heldygnsvårdsenheter har erbjudits att delta i processen och genomfört en vårdmiljörond på sin enhet. Vi tror inte att man uppnår det endast genom att genomföra en vårdmiljörond.

4 Stöttande besök på enheterna
Erbjudandet Stöttande besök på enheterna 1½ dags utbildning: SYFTE: Utforska, undersöka och upptäcka ”Det goda värdskapet” för att se på vilket sätt det kan vara relevant och användbart för att utveckla en god vårdmiljö för patienter och anställda. Introduktion till rapporten om God Vårdmiljö och checklistan för vårdmiljöronden. Verktyget 100% välkommen, anpassat för vården. Att användas i samtalen med medarbetarna och mäta graden av ”välkomnande” på enheten.

5 Tidplan 1 apr 1 maj 1 jun 1 jul 1 aug 1 sep 1 okt
1:a kursdagen, 4h, för enhetschef + ngn medarbetare Genomförande av vårdmiljörond och inrapportering via CPF hemsida. Lokala samtal med medarbetare och verktyget 100% välkommen 2-4 april möten med verksamhets-chefer 2:a kursdagen, 8h 1 apr 1 maj 1 jun 1 jul 1 aug 1 sep 1 okt Inrapportering och utbetalning av stimulansmedel

6 Kursdagar och anmälan Första dagen, halvdag, ges följande datum: 17/ / / / Andra dagen, heldag, ges följande datum: 13/ / / – / – 16.30 Anmälan: CPFUtveckling


Ladda ner ppt "Stödprocess för God Vårdmiljö,"

Liknande presentationer


Google-annonser