Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TYSKLAND. Tyskland i allmänhet Tyskland är ett av de rikaste länderna i Europa och dessutom ett av världens ledande industriländer. Här finns Europas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TYSKLAND. Tyskland i allmänhet Tyskland är ett av de rikaste länderna i Europa och dessutom ett av världens ledande industriländer. Här finns Europas."— Presentationens avskrift:

1 TYSKLAND

2 Tyskland i allmänhet Tyskland är ett av de rikaste länderna i Europa och dessutom ett av världens ledande industriländer. Här finns Europas största industriområde och det ligger i norra tyskland vid Ruhr, som är en biflod till Rhen. Landet är nära atlanten så de har det lätt att transportera varor via floder och kanaler.

3 Faktaruta Yta: 357 000 km2 Folkmängd : 82 Miljoner Huvudstad : Berlin, 5,1 milj Stadsskick: förbundsrepublik.

4 Berlin, Munchen, Stuttgart, Dresden, Erfurt, Potsdam, Magdeburg, Hannover, Dusseldorf, Saarbrucken, Städer i Tyskland

5 TYSKLANSDS NATIONALSÅNG • Tysklands nationalsång • Den tyska nationalsången tillkom 1841 och författaren var August Heinrich Hoffmann von Fallersleben (1798-1874). Hoffmann var professor i Tyskland. • Lyssna på Tysklands nationalsång Lyssna på Tysklands nationalsång

6 TYSKLANDS HUVUDSTAD Brandenbrger Tor, Ligger i Tysklands huvudstad Berlin där det bor ca 5,1 miljoner människor. Genom Berlin rinner floden Spree, en ganska vacker flod. Den är ca 400 km lång.

7 Tyskland vann schlager finalen 2010

8 Tysklands industri Bilindustri: • Opel • BMW • Audi • Mercedes Elektronik Bosch Severin Siemens


Ladda ner ppt "TYSKLAND. Tyskland i allmänhet Tyskland är ett av de rikaste länderna i Europa och dessutom ett av världens ledande industriländer. Här finns Europas."

Liknande presentationer


Google-annonser