Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Island Katla Marín Berndsen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Island Katla Marín Berndsen."— Presentationens avskrift:

1 Island Katla Marín Berndsen

2 Island Islands yta är 103 020km2.
Islands huvudstad heter Reykjavík och där bor ca mans. Antal invånare på Island är ca pers. Islands nationaldag är den 17 juni. Det bor 3 invånare per kvadratkilometer. Islands högsta berg heter Hvannadalshnúkur och är i Öræfajökull, det är 2 119m högt. Islands största sjö heter Þingvallavatn och den är 84km2. Islands längsta flod heter Þjórsá och är 237km.

3 Island Islands president heter Ólafur Ragnar Grímsson och han har varit Islands president i 9 år. Islands premiärminister heter Halldór Ásgrímsson. Islands valuta är krona. Av Islands befolkning är 87% i den evangelisk-lutherska statskyrkan 4% av befolkningen är i den protestantiska frikyrkorna 2% av befolkningen är i den katolska kyrkan övriga är 7%.

4 Islands natur 11% av Island är täckt av glaciärer.
Den näst största glaciären i Europa är Vatnajökull. På Island finns det nästan ingen skog. På Island finns många gejser och det är en het källa som då och då kastar ut en fontän av kokande vatten och vattenånga.

5 Vulkaner På Island finns det mellan vulkaner men av dom är bara ca. 30 aktiva. På Island finns många vulkaner och det beror på att två plattor möts där. Ca. 30% av Islands yta är vulkanisk.

6 Islands hästen Mankhöjden är ca. 125-145cm.
En Islandshäst bär lätt en fullvuxen man. Islandshästen har yvig man, starka hovar och ett kompakt format. På Island går hästarna i flock upp till 4-5års ålder, innan de sedan tränas upp. Islandshästens temprament är lungt, men den har mycket av egen vilja. Alla färger förekommer.


Ladda ner ppt "Island Katla Marín Berndsen."

Liknande presentationer


Google-annonser