Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VID EN INSJÖ NÄRA DIG. Om svalornas sätt att flyga tycks vackert men meningslöst beror det på att vi bara ser dem och inte det de jagar. Likadant är det.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VID EN INSJÖ NÄRA DIG. Om svalornas sätt att flyga tycks vackert men meningslöst beror det på att vi bara ser dem och inte det de jagar. Likadant är det."— Presentationens avskrift:

1 VID EN INSJÖ NÄRA DIG

2 Om svalornas sätt att flyga tycks vackert men meningslöst beror det på att vi bara ser dem och inte det de jagar. Likadant är det med poesin.

3 HON 2

4 Hit når hennes röst som hissen genom ett höghus, linbanan ut över sin svindel och handen in i sin hand. Hennes kärlek rör sig som nya rökar. Hennes tankar skimrar som dagbarn.

5 MÅTT

6 På vårt slott här i Stockholm finns levande karlar med ljusa kukar. Hur ljusa? Som dimma genomlyst av strålkastarna på en ambulans. Hur långa? Som kärlekens vågrörelse längs en blick. Hur verkliga? Som själva den moderliga godheten.

7 ORDEN PÅ PAPPRET

8 I orden på pappret fanns bilder. En suddig tandrad, ett underlakan med en armlänk, en skolkatalog där tre ansikten klippts bort. Så går det till här i poesin. Varje ensam bild är en skål av längtan.

9 Om jag dör i kväll blir det här det sista jag skrev. Ännu några ord, mellanslag, skiljetecken, medan andningen hämtade och lämnade molekyler utanför gränsen, hämtade och lämnade molekyler innanför gränsen. Så att jag och världen blandades.


Ladda ner ppt "VID EN INSJÖ NÄRA DIG. Om svalornas sätt att flyga tycks vackert men meningslöst beror det på att vi bara ser dem och inte det de jagar. Likadant är det."

Liknande presentationer


Google-annonser