Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Etik- planering.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Etik- planering."— Presentationens avskrift:

1 Etik- planering

2 Varför läser vi om Etik? I arbetsområdet om etik ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin förmåga att: Reflektera över livsfrågor och sin egen och andras identitet. Resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar utifrån etiska begrepp och modeller.

3 Ur det centrala innehållet
Religionskunskap Etik Några etiska begrepp, till exempel rätt och orätt, jämlikhet och solidaritet. Vardagliga moraliska frågor som rör flickors och pojkars identiteter och roller, jämställdhet, sexualitet, sexuell läggning samt utanförskap och kränkning. Frågor om vad ett bra liv kan vara och vad det kan innebära att göra gott.

4 Förmågor vi utvecklar Begrepp Kommunikativ Analys
Du kan följande begrepp: Etik, moral, kränkning, utanförskap, jämställdhet, rätt och orätt, solidaritet, identitet, normer och sociala medier. Kommunikativ I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan du formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande. I muntlig och skriftlig interaktion kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du deltar i diskussioner och reflekterar över etiska frågor. Analys Du visar din förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet. Du bygger dina argument på fakta och inte enbart tyckanden.

5 Förmågor vi utvecklar Metakognitiv Källkritisk/informationshantering
För att underlätta din förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan du välja och använda dig av någon strategi för lyssnande och läsning. För att förtydliga och variera din kommunikation kan du bearbeta, och göra enstaka, enkla förbättringar av egna framställningar. Källkritisk/informationshantering . Du skall kunna välja och värdera olika källor och kunna skilja på fakta och tyckanden.

6 Planen för arbetet om etik
Vi kommer att arbeta med etik fram till jullovet och vi kommer att gå igenom olika stadier av etik. Här kommer en övergripande plan som vi försöker följa. Avvikelser kan förekomma. Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 49 Introduktion, vad är etik? Rätt och orätt, identitet Paneldebatt, förbereda Paneldebatt Etik på sociala medier 50 Kränkningar på sociala medier Sociala medier, övriga begrepp och frågor Skapa en etisk fråga utifrån något begrepp 51 Redovisa sin fråga och diskutera


Ladda ner ppt "Etik- planering."

Liknande presentationer


Google-annonser