Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig."— Presentationens avskrift:

1 Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig an JSM. Då måste vi se över konceptet för att göra det mer attraktivt för klubbar att arrangera och vi vill bolla våra tankegångar kring det med er här idag. FRAMTIDENS JUNIOR SM

2 Utgångsläge JSM ska vara:
ett hållbart idrottsevenemang som inspirerar oss alla till livslångt idrottande och är framgångsrikt såväl socialt som miljömässigt och ekonomiskt en tävling med många deltagare en familjefest och en av årets viktigaste händelser i Sverige en möjlighet för juniorer att knyta kontakter mellan klasserna, att stimuleras till att fortsätta inom seglingen och att uppmuntras till att se sitt nästa steg i utvecklingen en möjlighet att träffa förebilder inom idrotten segling

3 Vad gör vi med framtiden?
SSF vill att: JSM är ett samarbetsprojekt mellan klubbar – skapar ringar på vattnet Går i arv – nästa års arrangör är med föregående år Ekonomin för eventet ska vara hållbart JSM arrangeras i augusti innan skolan börjar Fråga: Ska JSM vara uppdelat på två evenemang som 2018? Seglingarna pågår i 3 dagar 3 banområden används Fråga: Dömning – aktiva domare på vattnet eller förhandling? 3

4 Vad gör vi med framtiden?
Arrangören skapar en plats där deltagarna kan umgås Alla bjuds in till en enkel after sail istället för regattamiddag Kringaktiviteter? Hur mycket? Vad är viktigast att prioritera? Aktiviteter för medföljande syskon?

5 Anteckningar Framtida klubbar bör ha aktiva funktionärer (ute på banan, resultathantering m.m) på JSM året före Klassförbunden bör ta en aktiv roll på JSM, t.ex. med funktionärer i målfartyget. Det bör finnas en längre framförhållning över vilka som ska arrangera JSM, gärna 5 år. Beslut om arrangör (fattas av SSF) bör tas minst 2 år före evenemanget. SSF bör jobba för att hitta en långsiktig sponsor (3-årsavtal?) för JSM Förslag: en klubb/klubbar arrangerar JSM 2 år i rad så att hjulet slipper uppfinnas varje gång. Fördelen med tidigt besked är också att deltagarna kan planera i god tid, då de vet plats och datum för JSM. Förslag: JSM arrangeras på ett fåtal platser i Sverige, evenemanget roterar mellan dessa. Arrangör kan variera, men platsen är densamma. Detta kan vara på platser där klubbar inte är aktiva idag, men som erbjuder en bra arena. Bör det finnas en professionell organisation bestående av huvuddomare, seglingsledare och projektledning så att arrangemanget håller samma kvalitet år från år? JSM bör vara hållbart ekonomiskt även för deltagande familjer. Boende bör erbjudas i t.ex. gympasalar.

6 Anteckningar Tidpunkt på året: Kan JSM arrangeras i juli? Det tar tid att skapa en tradition, det kräver att alla vet flera år i förväg så att man kan boka in JSM i sin kalender och planera runt arrangemanget. Viktigt att reda ut vilka klasser som ska vara med, därefter kan man bestämma tidpunkt. Om JSM arrangeras i augusti riskerar det att krocka med många senior-SM, vilka är populära att arrangera v. 31 – 33. Då kan det bli svårt att rekrytera funktionärer. Förslag: lägg JSM på röda dagar, då behöver man inte ta ledigt från skola och jobb Fördelen med att dela upp JSM i två delar, som 2018, är att ungdomarna kan delta i två klasser (enmansjolle och tvåmansjolle). Fördelen med att ha ett gemensamt JSM är att det blir en gemenskap inom juniorseglingen och gemenskapen inom deltagande klubbar stärks. Varför arrangerar vi JSM för 12 – 13 åringar? Inom många andra idrotter, t.ex. skidor, deltar man på JSM först när man är 15 år. Viktigt att se över syftet med JSM, vilka som ska vara med och varför. Därefter kan man besluta om tävlingen ska vara uppdelad i två delar och om tidpunkt. Seglingarna bör genomföras indelat på för- och eftermiddag. Då blir det korta dagar för seglarna, färre banor för arrangören och deltagarna kan titta på när andra klasser seglar. Gärna fler, men kortare race.

7 Anteckningar Aktiviteter i land är viktigt, skapa en plats är seglarna kan ”hänga” och umgås, kanske med några enklare aktiviteter. Regattamiddagen bör slopas till förmån för enklare after sail, som sker direkt efter seglingarna Deltagarna har väldigt höga förväntningar på JSM och är därför benägna att klaga så fort minsta lilla går fel. Hur skapar man en trevligare stämning? Tips från JSM 2017 i Uppsala gällande ekonomi: gör så mycket som möjligt själva och be om att få material istället för att behöva köpa det.


Ladda ner ppt "Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig."

Liknande presentationer


Google-annonser