Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VIKINGATIDENS SKEPP Ett skandinaviskt långskeep. Om det har djurhuvud i fören kallas det drakskepp. Det vanliga vinigaskeppet var det så kallade långskeppet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VIKINGATIDENS SKEPP Ett skandinaviskt långskeep. Om det har djurhuvud i fören kallas det drakskepp. Det vanliga vinigaskeppet var det så kallade långskeppet."— Presentationens avskrift:

1 VIKINGATIDENS SKEPP Ett skandinaviskt långskeep. Om det har djurhuvud i fören kallas det drakskepp. Det vanliga vinigaskeppet var det så kallade långskeppet. löljhjhhhh Det hade både mast och åror och det krävdes mellan 24 och 50 man för att ro. vikingatiden

2 Tors fiske Tors fiske Tor
        En dag följde Tor med Tyr då han skulle besöka utan besvär i sig två hela oxar och drack upp större delen av Hymers mjöd-förråd. Jätten blev först rasande, men lugnade sig och bjöd artigt med Tor på en fisketur följande dag. För att få bete vred Tor av nacken på Hymers bästa avelstjur, och hängde huvudet på kroken.         Tor Tors fiske En dag följde Tor med Tyr då han skulle besöka sin styvfar, jätten Hymer i Jotunheim Hymer förfasade sig över Tors aptit. Åskguden klämde utan besvär i sig två hela oxar och drack upp större delen av Hymers mjöd-förråd. Jätten blev först rasande, men lugnade sig och bjöd artigt med Tor på en fisketur följande dag. För att få bete vred Tor av nacken på Hymers bästa avelstjur, och hängde huvudet på kroken.

3 Hur man bodde. växa upp som viking.
VIKINGATIDENS HUS SÅG NÄSTAN LIKADANA UT VART MAN ÄN KOM. växa upp som viking. 1. Väggar av korsvis lagda knuttimrade stockar 2. Takbjälkar 3. Bjälkar, ej inbyggda. Användes för att hänga upp saker i. 4. Tak, remsor av björknäver. 5. Takbeläggning av torv.

4 folk Relaterade bilder: Relaterade bilder: Relaterade bilder:
Trälar skötte allt tungt arbete på gården De behandlades som slavar och de flesta var antagligen köpta eller krigsbyte.

5 ODEN FREJA ODEN VAR EN KRIGSGUD. Freja var kärleksgudinnan. 5

6 SLUT AV ALMA MAX OCH SOFIA


Ladda ner ppt "VIKINGATIDENS SKEPP Ett skandinaviskt långskeep. Om det har djurhuvud i fören kallas det drakskepp. Det vanliga vinigaskeppet var det så kallade långskeppet."

Liknande presentationer


Google-annonser