Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Varför tar barn och unga droger?. Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Varför tar barn och unga droger?. Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi."— Presentationens avskrift:

1 Varför tar barn och unga droger?

2 Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi får från media nästan varje dag. Missbruket och langningen har sjunkit ner i åldrarna och Sverige har den näst högsta narkotikadödligheten i EU. Det finns rapporter om att så unga som 10 år använder droger. Detta är allvarliga konsekvenser eftersom barnen är vår framtid. Hur har det blivit så här? Vad är anledningen till att de tar droger?

3 Vi arbetar med Förebyggande Droginformation!

4 Över 740 000 personer har sett våra förebyggande drogföreläsningar

5 Vi har fått över 40 000 brev med positiv respons efter drogföreläsningarna

6

7

8 Vad säger rektorer om våra drogföreläsningar? "Under fyra års tid har vi också använt oss av föreläsning från I SAY NO DRUGS. I alla våra utvärderingar kring dagen har detta varit ett mycket omtyckt inslag från både lärare och elever. Föreläsningen har ett tydligt och pedagogiskt upplägg som passar ungdomar och det handlar om mer än bara droger. Viktiga tankar om identitet, självkänsla och att våga välja rätt i livet. Allt packat i mycket humor." Rektor

9 Vi har fått ut över en miljon förebyggande material om droger!

10

11 Läger för barn och ungdomar!

12

13 Förebyggande droginformation sedan 1992! Pa ̊ Droginformation.nu arbetar vi med syftet att skydda unga fra ̊ n droger enligt FN:s barnkonvention art 33, "Att skydda barn och ungdomar fra ̊ n narkotika och andra droger". Vi a ̈ r en opolitisk & icke-religio ̈ s ideell organisation, grundad 1992, som arbetar med syftet att informera ma ̈ nniskor om drogers konsekvenser. Precis som Barncancerfonden, Ro ̈ da korset, Greenpeace och Amnesty sa ̊ har vi ett 90-konto (plusgiro) och o ̈ vervakas av Svensk Insamlingskontroll. Vi har sett att det a ̈ r kunskap och insikt – inte skra ̈ mselpropaganda eller moralpredikan – som fa ̊ r en person att va ̈ lja bort drogerna. Allt ga ̊ r ut pa ̊ att sta ̈ rka barn och unga med kunskap så de kan stå mot grupptrycket. Så de kan få en bra start i livet - utan droger - och lättare nå sina mål. La ̊ t oss hja ̈ lpa va ̊ ra barn va ̈ lja bort drogerna! Vänliga hälsningar, Åsa Graaf, Ordförande

14


Ladda ner ppt "Varför tar barn och unga droger?. Allt fler unga dör av droger Tyvärr drabbas barn och unga hårt av droger. Allvarliga skador och t.om dödsfall som vi."

Liknande presentationer


Google-annonser