Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bildretorik – retoriska bilder. Retorik Det klassiska begreppet retorik handlar om konsten att tala väl och medryckande för att övertyga. Inom bildretoriken.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bildretorik – retoriska bilder. Retorik Det klassiska begreppet retorik handlar om konsten att tala väl och medryckande för att övertyga. Inom bildretoriken."— Presentationens avskrift:

1 Bildretorik – retoriska bilder

2 Retorik Det klassiska begreppet retorik handlar om konsten att tala väl och medryckande för att övertyga. Inom bildretoriken handlar det istället om bildens övertalningsförmåga, dvs. hur den visuellt är uppbyggd för att förstärka budskapet.

3 Presentativa bilder Används för att sakligt presentera och illustrera hur något ser ut, men innehåller alltid något element för att skapa intresse. Det kan t.ex. vara färgval, kontext, ljussättning eller en detalj.

4 Motsats: Metonymiska bilder Ganska nära symboler. Belysande, illustrerar inte precis ett begrepp utan närheten till ett annat. T.ex. fetma:

5 Semester

6 Metaforiska bilder Jämförande bilder. Motivet på bilden ersätter något annat. T.ex. ”Vårt företag dominerar marknaden”.

7 ”Livets långa väg”

8 Halsbränna


Ladda ner ppt "Bildretorik – retoriska bilder. Retorik Det klassiska begreppet retorik handlar om konsten att tala väl och medryckande för att övertyga. Inom bildretoriken."

Liknande presentationer


Google-annonser