Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande."— Presentationens avskrift:

1 Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande

2 Mål och värderingar Vårt mål är att alla våra tjejer skall ha roligt med fotboll och vilja hålla på med fotboll minst till övre tonåren Grundpelarna för att nå detta mål är –Man känner stimulans i att man utvecklas som spelare och lag –Man blir uppmärksammad och respekterad som person och känner sig trygg i gruppen –Verksamheten skall genomsyras av glädje och social gemenskap –Man är stolt över det lag och den klubb man tillhör

3 Syfte Vi i Askim IK F97 vill tillhandahålla ett föreningsliv som: –Erbjuder en meningsfull fritidssysselsättning i drogfri miljö –Erbjuder en god grupptillhörighet, där alla är lika mycket värda och som utvecklar social kompetens –Representerar fair-play, öppenhet och tolerans –Lägger en grund för ett långsiktigt idrottande –Utvecklar tjejernas fysik –Utvecklar fotbollkunnandet individuellt efter varje persons förmåga –Successivt utvecklar lagets fotbollskunnande –Successivt, med stigande ålder, ger mer utrymme för tävlingsmomentet inom fotbollen –Strävar efter en sund livstíl med bra mat och sömn

4 Förhållningssätt 2011 Vi fokuserar på positiv och konstruktiv feedback. Vi undviker att använda ordet ’’inte’’ när vi ger feedback. Det är roligare att få och ge positiv feedback, och vi vill att tjejerna skall tycka fotboll är något positivt. Positiv effekt ger bättre effekt. Notera att återkopplig kring oönskat beteende enligt våra förhållningsätt kan kräva att man avviker från att enbart använda positiv kritik. Stöd och uppmuntra varandra vid framgång och motgång! Var kompisar! Vi har en rak kommunikation Vi är ärliga mot varandra och går inte bakom ryggen på varandra. Synpunkter från föräldrar och barn om ledarna skall framföras direkt till ledarna. Det ger oss chans att bättra oss. Vi har nolltolerans mot droger Vi använder inte alkohol, tobak, droger eller doping i samband med träning, match, eller andra arrangemang. Gäller spelare, ledare och föräldrar som är med laget Vi har nolltolerans mot mobbing. Man respekterar alla i laget oavsett vad man tycker om varandra. Vi lået alla vara med, utfrysning är en form av mobbing. Känner man att man är respekterad vågar man också prova nya moment och kan misslyckas utan att höra negativa kommentarer. All föräldrar skall genast ta kontakt med en av ledarna om det kommer fram signaler om mobbning. Vi använder ett vårdat språk Vi använder inte svordomar, eller andra negativ uttryck mot spelare, domare, ledare, publik i egna eller andra lag Vi respekterar varandra Vi använder trevligt bemötande mot varandra, det gäller såväl spelare som ledare.

5 Förhållningssätt 2011 Alla spelar när det är match om du är uttagen. Detta gäller även om det går ut över resultaten. Vi vill motverka elittänkande i tidiga år. Dock kan speltiden variera för de olika spelarna. Spelarna har nu en eller två positioner de brukar spela på. Men man skall hjälpa varandra som ett lag och därför måste man ta en roll som man inte gillar i vissa fall. Man blir också en bättre spelare om man förstår vad det innebär att spela på samtliga positioner i laget. Närvaro och engagemang på träningar premieras vid matchtillfällen. Det är viktigt att man tränar och är koncentrerad på träning, och det skall löna sig. Det innebär att den som tränar flitigt, gör sitt bästa och följer ledarnas instruktioner också kan komma att få mer speltid. Mobiltelefoner skall läggas undan under träningar och matcher. Skolan går före fotbollen En bra utbildning behöver man ha även om man är fotbollspelare.

6 Förhållningssätt 2011 Ledarna är de enda som leder laget på träningar och matcher. Föräldrarna skall heja på laget. Ledarna tillser att det finns nödvändiga förbandsutrustning vid matcherna. Om ledarna behöver hjälp kommer de be om det. Vid match kan föräldrarna vara på motsatta långsidan. Om föräldrarna är för nära är det svårt att få tjejernas fulla uppmärksamhet. Det gör det svårt att leda dem under matcherna och träning Man svarar snarats på inbjudningar från bokat.se. Detta innebär att man skall ha en eller flera email-adresser som man regelbundet kollar. Om vi saknar spelare kan vi ta in reserver, men då behöver vi få veta det i god tid. Meddela förhinder omgående Om man anmält sig till match och får förhinder skall man meddela ledarna snarast och detta på ett sätt så att ni får ert meddelade bekräftat. Vi vill slippa vänta i onödan. Om vi saknar spelare kan vi ta in reserver Vi passar tiderna till matcher och träning. Om man blir försenad ringer man till ledarna. Av respekt för de som passar tiden kommer träningarna starta på utsatt tid. Det är tråkigt att vänta. Vi måste utnyttja den tid vi har till vårt förfogande i hallar och planer. Mat Man skall inte komma hungrig eller just ha ätit innan träning. 1 till 1,5 timmar innan träning är lagom att äta

7 Förhållningssätt 2011 Vi klär oss rätt Spelarna skall ha uppsatt hår på träningar och matcher. Hår i ögonen gör det svårt att se. Använder inte klockor, örhängen armband, eller halsband under träning och match. Klockor, örhängen och halsband kan fasta och skada spelaren eller motspelare. Dessutom kan sakerna försvinna Tjejerna har ansvar för de värdesaker de tar med till träningar och matcher Undvik ta med sådan som är värdefullt. Vi hjälps åt Efter var och ens möjligheter med de uppgifter som krävs från klubben så som lottförsäljning, café mm. Föreningsliv kräver pengar och alla kan göra något ingen skall behöva göra allt. Föräldar behjöver hjälpa till med att köra till matcher. Hälsan går främst När man är sjuk skall man inte träna. Föräldarna har ansvar för att de som kommer på träning är friska och inte är skadade. Det är viktigt att tjejerna äter och sover bra för att orka med träning och match. Vi följer trafikreglerna Som förälder skall man känna sig trygg att låta sitt barn åka med andra.


Ladda ner ppt "Mål, värderingar, syfte och förhållningssätt för Askim IK F97 Detta dokument beskriver hur vi, Askims IK flickor 97, ser på vårt fotbollsspelande."

Liknande presentationer


Google-annonser