Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari. Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari. Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

2 Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper 8. Ekonomi 9. Träningar 10. Anmälan till matcher 11. Övrigt

3 Gula tråden Spelare 13-16 år (13-15 år för tjejer), 11-manna fotbollsskola Träningen skall präglas av ett högre tempo och ställer därför större krav på tränare och spelare. Spelarnas inställning och intresse att förkovra sig skall premieras. Alla som tränar skall ges möjlighet att spela matcher men lagen skall stäva efter att kvalificera sig för Skåneserierna fr. o m 14 års ålder vilket innebär att ett förstalag skall matchas fram på lämpligt sätt. Detta får dock ej ske på bekostnad av lagandan och klubbkänslan som också fortsättningsvis skall betonas. Aktiviteter utanför fotbollen är viktiga inslag som bör genomföras flera gånger per år. Träningen skall ske 2-4 gånger/vecka året runt. Träningen kan bedrivas antingen inomhus eller utomhus. Träningen skall inriktas på; - Uthållighet med boll - ”Snabba fötter” - explosivitet - Spelförståelse i anfalls- och försvarsspelet - Rörlighet i kropp och muskler - Spelarens behov – individuellt anpassad Fr. o m 13 års ålder skall alltså ett tydligt förstalag prioriteras med sikte på att kvalificera sig för Skåneserien fr o m 14 år. Dock skall alla som tränar ges möjlighet att spela matcher regelbundet. I DM (14- och 16 år) spelar alltid bästa laget. Lagen skall också delta i diverse cuper enligt följande; 13 år – En eller två cuper med övernattning i Sverige och utanför Skånes gränser 14 år – En eller flera cuper med internationellt motstånd 15-19 år – En större internationell cup, utanför Nordens gränser, minst vartannat år i ålderspannet I samtliga fall gäller att matchning skall ske utefter lagets förutsättningar att nå så långt som möjligt i cupen/turneringen utan att göra avkall på cupen/turneringens sociala funktion. Ledarna skall lämna tydliga och klara besked till spelare och föräldrar om vilka regler som gäller för deltagande i cupspel.

4 Alkohol och drog policy IF Lödde Se fil Vi hör att det har börjats med E cigarett och dricka på tolvåker bland 7:orna. Detta är IF Lödde policy som vi skall hålla oss efter.

5 Antal lag/spelidé Vi är just nu 35 st. killar i truppen som tränar och spelar matcher. Vi följer givetvis gula tråden med att ha ett första- och ett andralag. Samarbetet med P01 gör dock att vi i praktiken har 2,5 lag, vilket gör att alla killarna får spela match varje helg. Givetvis ska man träna för att spela match. Vi vet att killarna utvecklas olika, man kommer in i puberteten under olika perioder, muskelmassan utvecklas olika och man är lång eller kort beroende på hur långt in man är i puberteten. Idag ser det ut på ett sett i förstalaget men det kommer att ändras de närmsta 3 åren, det vet vi. Här behöver vi hjälp av er föräldrar att kommunicera med killarna kring detta så att de fortsätter träna och utvecklas. Tränar man mer än andra så utvecklas man snabbare än andra och då kommer chansen förr eller senare. Vi vill att vårt spel skall gå genom varje lagdel, det skall vara passningar på marken, korta och ibland långa, fysiskt spel vilket innebär att vi inte går undan för motståndarna och att vi har rätt inställning.

6 Förälder vid matcher! Både Skåneboll och IF Lödde har nolltolerans vad gäller påverkan av eller protest mot domare. Vi vill förstås att föräldrarna vid sidan peppar och hejar på hela laget, men utan att bli så engagerad att det övergår i kommentarer om motståndare och domare. Tänk på att ryktet vi skapar på matcherna påverkar hela föreningen. Det vi gör och säger skall bara vara positivt. Tänk på att ni inte vet vilka instruktioner barnen har fått av ledarna så ge dem inga instruktioner.

7 Utvecklingssamtal! Se fil

8 HIF Samarbetet! Till 2016 kommer 3-4 st. att tas ut av HIF för att åka till Helsingborg och träna. Vi kommer att få möjlighet att skicka upp någon som utvecklas mycket under året och för att prova på en elitförening. Start efter sportlovet.

9 Cuper 2016 Gothia Cup 2016. Pris ca 90 000 kr för 2 lag. Gothia är världens största cup och här vill vi att så många som möjligt följer med och får den upplevelsen. Vi skall förhoppningsvis åka upp med 2 lag och då behövs det minst 30 killar. Det är från den 17 – 23 juli 2016. Vi kommer att åka till Liseberg men hur många gånger vet vi inte, det skall vara fokus på fotbollen när vi är där och vi vill att alla stannar kvar tills båda lagen har åkt ut. Vi åker upp som ett lag men kommer att delas upp i 2 jämna lag. Det innebär att när anmälan kommer till er så gäller det till den 23 juli som de är med oss. Vi ser gärna att föräldrar är där och stöttar och hejar på oss men vi har hand om killarna. Det är en kväll som det är ett event för ledarna som vi behöver hjälp med att se efter killarna. IF Lödde Bidrar med 600 kr/spelare Eskilsminne cup som är första helgen i augusti kommer vi att åka upp med ett bästalag enligt policy.

10 Ekonomi P 02 Lagkassan i december var 52 314kr. Bonuskort är beställda till våren. Det är beställt 10 st. till alla killarna. Spanien 2017? Hur får vi in pengar för det som vi vill göra? - Sponsring - Newbody eller Gutz. Det senare ger mer pengar och föreningen funderar på att flera lag säljer eller alla. - Annat?

11 Träningar Vi tränar nu under våren 2-4 gånger/vecka måndagar, onsdagar torsdagar och lördagar. Torsdagen och lördagen gör vi för att få kondition och styrka, detta gör att vi kan fokusera på spel- uppspel- teknik och spelidé på konstgräset måndag och onsdag. Det finns ingen frivillig träning. Vi måste bli fler på torsdagar och lördagar för att kunna göra de andra övningar på konstgräset. Någon gång i april kommer vi att gå över till 3 dagar på gräset där 3:e träningen skall vara mer individuell efter önskemål från våra samtal med killarna. Respektera tider till träningar. Vi vill att man duschar efter träning och match, viktig egenskap för att bygga en gemenskap i truppen. Vi kräver av killarna att de är fokuserade på träningen

12 Ny anmälan till matcher! Ni skall meddela via ifloddep02@gmail.com senast kl. 18:00 på måndagar om killarna inte kan spela kommande helg.ifloddep02@gmail.com Nu skall var och en aktivt svara att man deltar på matchen till helgen. Har man inte svarat efter påminnelser tror vi att man inte kommer. Vi gör detta på grund av att killar uteblivit från matcher utan att meddela oss.

13 Övrigt STU Skåneboll har tagit bort det gamla med Zon uttagning för ett kommande Skånelag. Nu skall alla få träna med alla under hela året. Skåne distriktet är först ut i Sverige. http://www.skaneboll.se/utbildningsverksamhet/spelarutbildning/spelar-och-tranar-utveckling-stu-/ http://www.skaneboll.se/utbildningsverksamhet/spelarutbildning/spelar-och-tranar-utveckling-stu-/ Sponsring Jonas kommer att kontakta de sponsorer vi har och nya är välkomna att prata med honom.


Ladda ner ppt "Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari. Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher."

Liknande presentationer


Google-annonser