Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RAMADAN, ISLAM Av Almin VAD ÄR RAMADAN? Ramadan är den nionde månaden i den muslimska månkalendern. När det är ramadan så brukar de troende att fasta,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RAMADAN, ISLAM Av Almin VAD ÄR RAMADAN? Ramadan är den nionde månaden i den muslimska månkalendern. När det är ramadan så brukar de troende att fasta,"— Presentationens avskrift:

1

2 RAMADAN, ISLAM Av Almin

3 VAD ÄR RAMADAN? Ramadan är den nionde månaden i den muslimska månkalendern. När det är ramadan så brukar de troende att fasta, det betyder att de varken äter eller dricker från när solen går upp ända till när den går ner. Ibland fast man är troende så kan man inte fasta, för att man t.ex. måste äta tabletter och då så måste man dricka vatten. Om man fastar så ska man avhålla sig från sexuell samvaro. Ramadan är en religiös högtid.

4 Fastan utgör en av de fem pelarna­ i islam. De består av 1: trosbekännelsen, 2: de fem dag­liga bönerna, 3: en religiös avgift, 4: fastan, 5: pilgrimsfärd till Mekka minst en gång i livet. Fastans slut firas med en tre dagar lång fest som kallas, Id al-Fitr.

5 Den tjugosjunde natten av ramadan anses särskilt helig, den kallas Laylat-al- Qadr, det är allmaktensnatt. För att det var då Allah avslöjade koranen till Muhammed runt ca 610 år sen. Med hjälpen av ärkeängel Gabriel som budbärare

6 VARFÖR FIRAR MAN RAMADAN För att Koranen uppenbarades för profeten Muhammed och därmed för mänskligheten. På den 9 månaden och nu så firar man ramadan den 9 månaden, som varar i 29 eller 30 dagar.

7 TIDERNA FLYTTAS VARJE ÅR FÖR RAMADAN Den muslimska kalendern följer månens faser och flyttar sig årligen cirka elva dagar i förhållande till den gregorianska kalendern.

8 KÄLLOR https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AbujaNationalMosque.jpg bild https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AbujaNationalMosque.jpg https://en.wikipedia.org/wiki/Tarawih bild https://en.wikipedia.org/wiki/Tarawih


Ladda ner ppt "RAMADAN, ISLAM Av Almin VAD ÄR RAMADAN? Ramadan är den nionde månaden i den muslimska månkalendern. När det är ramadan så brukar de troende att fasta,"

Liknande presentationer


Google-annonser