Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

2015 SÄKERHET OCH SKYDD Tio tips 2015. SÄKERHET OCH SKYDD Så här är du en vän till de nyanlända 1. LE; LEENDET ÄR UNIVERSELLT 2. Kasta fördomar överbord.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "2015 SÄKERHET OCH SKYDD Tio tips 2015. SÄKERHET OCH SKYDD Så här är du en vän till de nyanlända 1. LE; LEENDET ÄR UNIVERSELLT 2. Kasta fördomar överbord."— Presentationens avskrift:

1 2015 SÄKERHET OCH SKYDD Tio tips 2015

2 SÄKERHET OCH SKYDD Så här är du en vän till de nyanlända 1. LE; LEENDET ÄR UNIVERSELLT 2. Kasta fördomar överbord och möt andra människor öppet som likvärdiga individer. 3. Ta modigt kontakt och gå och prata med de nyanlända. 4. Var vänlig och tilltala dem artigt, precis som du gör med andra människor. 5. Tala lugnt på tydligt svenska. Använd dig även av icke-verbal kommunikation: miner, gester, teckningar m.m.

3 2015 SÄKERHET OCH SKYDD 6. Ta inte upp det förflutna om den andra inte gör det först. Tala om vardagliga saker. 7. Erbjud hjälp men gör inte saker för den andra. 8. Beakta kulturskillnader; det finns skillnader i seder, hur man hälsar och om man ser den andra i ögonen eller inte. Gör inga antaganden utan ta reda på genom att ställa frågor. 9. Bjud in nyanlända att delta verksamhet och i hobbyer. 10. Kom med i vängruppsverksamheten, det är roligare när man är flera. Tipsen gavs av Laura Patrikainen, utbildare i det mångkulturella, frivillig, FRK


Ladda ner ppt "2015 SÄKERHET OCH SKYDD Tio tips 2015. SÄKERHET OCH SKYDD Så här är du en vän till de nyanlända 1. LE; LEENDET ÄR UNIVERSELLT 2. Kasta fördomar överbord."

Liknande presentationer


Google-annonser