Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Klimatpåverkan från djurproduktion
2
Utsläpp genom produktionskedjan fram till gårdsgrind
Fält Djur och stallgödsel CO2 N2O CH4 NH3 NO3- Produkt Insats-varor
3
Produktion och konsumtion i Sverige av animalieprodukter 1990 och 2005
4
Utsläpp av växthusgaser från produktion av animaliska livsmedel som producerades resp. konsumerades i Sverige 1990 och 2005
5
Utsläpp av växthusgaser per kg slaktvikt – svensk produktion av de vanligaste köttslagen
6
Utsläpp fram till gårdsgrind av växthusgaser från svensk nötköttsproduktion 2005
7
Fördelning av utsläpp från svensk nötköttsproduktion 2005 efter källa
8
Utsläpp fram till gårdsgrind av växthusgaser från svensk mjölkproduktion 2005
9
Fördelning av utsläpp från svensk mjölkproduktion 2005 efter källa
10
Utsläpp av växthusgaser från svensk grisproduktion 2005
11
Fördelning av utsläpp från svensk grisproduktion 2005 efter källa
12
Utsläpp av växthusgaser från svensk kycklingproduktion 2005
13
Fördelning av utsläpp från svensk kycklingproduktion 2005 efter källa
14
Utsläpp av växthusgaser från svensk äggproduktion 2005
15
Fördelning av utsläpp från svensk äggproduktion 2005 efter källa
16
Fördelning av köttets klimatpåverkan från gård till konsumtion
17
Förbättringsåtgärder, alla djurslag
God tillväxt/produktion och låg dödlighet/små kassationer är centralt. God djurhälsa är viktig för att nå dessa mål. Minska överutfodring och foderspill. Välj klimateffektiva fodermedel. Jobba för att ha en hög andel producerande djur i besättningen. Hantera stallgödseln på ett effektivt sätt. Minimera användningen av el och fossila bränslen inomgårds.
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.