Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avGöran Ivarsson
1
Lite om skolmåltiden i Kungsbacka
2
Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov
3
TillagningskökMottagningskök 60 ºC 2-3 ºC
4
Tillbehören på plats Potatis, potatismos, pasta, ris Varma grönsaker Bröd, smör, pålägg vid soppa Dryck Salladsbuffé
5
Kostnad Per portion 32 kr, för besökare 45 kr Livsmedelskostnad genomsnitt per portion, ca 10 kr Färsk ugnsbakad lax med dillmajonäs och kokt potatis ca 19 kr livsmedelskostnad Potatis- och purjolökssoppa ca 6 kr livsmedelskostnad Kostnad varierar efter tillgång/ konkurrens Kostnad även för åtgång av populära rätter/ Överbliven mat/svinn 1.6 miljoner portioner skolluncher under ett år
6
Andel elever som kan välja alternativ 90 % 56 % alla dagar 8 % 2-3 dagar per vecka 26 % vid soppa och gröt
7
Andel elever som äter skollunchen 90 %
8
Andelen lunchmåltider som lagas från grunden 82% Endast förfabricerade: Pannbiff Köttbullar Pannkakor Potatisbullar, blodpudding
9
Fördelning av komponenter 9 ggr 8 ggr 10 ggr 14 ggr 15 ggr 20 ggr 8 ggr Höstterminen 2011
10
Ekologiskt och närodlat 12% Mjölk Fil Yoghurt Bananer Pannkakor Arbetar för att få med lokala producenter i anbuden
11
Matsvinn 2010 30 gram per portion 5,7 % 81 öre per port 2011 25 gram per portion 4,8 % 77 öre per port
12
Matsedelsplanering Upphandling Smaktester Matsedelsgrupp Grundmatsedel Terminsmatsedel Veckomatsedel med alternativ
13
Nytt verktyg Krav på näringsriktiga måltider i nya skollagen Syftar till att hjälpa skolan följa de nya lagkraven samt ge skolan en bedömning för redovisning vid tillsyn. Våren 2011 - stor nationell studie med ca 200 skolor i landet. Kungsbacka i testpilot
14
Nivåer och enkäter
15
Uppgifter
16
Innehåll enkäter Elevenkät Lunch Tid att äta Maten Skolrestaurangen Påverka Svinn Helhetsbetyg Egna tankar Personalenkät Skollunchen Matsalen Pedagogisk lunch Förbättring Helhetsbetyg
17
Hur Varje skola/kök skapar ett eget konto Frågor besvaras av kök och rektor Enkäter till elever och personal Svar och enkäter registreras via webbsida Rapport av resultaten: bra, dåligt, förbättringsområden och förslag till åtgärder Regelbundna uppföljningar varje år
18
När Verktyget lanseras i slutet av 2011 Bukärrskolan, Iseråsskolan, Älvsåkersskolan och Frillesåskolan har ingått i pilot Övriga skolor startar 2012 Köket lägger upp detta arbete med skolans matråd Matråden ansvarar för genomförande av enkäter Kök och matråd analyserar och följer upp resultatet/rapporten
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.