Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

EXAMENSARBETSKONFERENS Examensarbetet är det enskilt viktigaste arbete som studenterna gör. Som ett försök att lyfta själva redovisandet till en högre.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "EXAMENSARBETSKONFERENS Examensarbetet är det enskilt viktigaste arbete som studenterna gör. Som ett försök att lyfta själva redovisandet till en högre."— Presentationens avskrift:

1 EXAMENSARBETSKONFERENS Examensarbetet är det enskilt viktigaste arbete som studenterna gör. Som ett försök att lyfta själva redovisandet till en högre nivå har vi försökt att skapa ett evenemang kring redovisningarna. Seminariet handlar om Förtjänster och problem som uppkommer om man vill organisera en examensarbetskonferens. Tre års erfarenhet.

2 Den viktigaste informationen kring exjobben finns samlad i; ”Vägledning för examensarbete för Energi- och miljöteknik utbildningarna september 2014” Den ligger på Its!!!

3 Omfattar Bygg och EoM Hing Civving; Växer hela tiden Samlar mer och mer aktiviteter Blir mer och mer uppskattat Omtalas avundsjukt av andra studenter

4 Vad tyckte man förra året?

5 Alla Examensarbeten påbörjas samtidigt I kursplanen står ”När examensarbetet påbörjas skall så stor andel av programstudierna vara avklarade att studenten, förutom examensarbetet, saknar högst 30 högskolepoäng för att kunna ta ut sin examen.” Denna text tillämpas strikt. Alla får INTE börja……

6 (nästan) Alla Examensarbeten avslutas samtidigt Kvalitetsgranskning i tre steg Redovisningsunderlag-till handledare Oppositionsunderlag-till opponent Examinationsunderlag-till examinator Alla går inte i mål i juni ……

7 ExFo och oppositionen Examensarbetet ska redovisas i en skriftlig rapport. Vidare skall arbetet presenteras muntligen på den årliga examens och forskningskonferensen, ExFo. Själva redovisningen är ca 18min följt av ett par minuters frågestund. För att godkännas för presentation måste metod och resultat delen vara klara liksom arbetets syfte och mål. Senast 3 arbetsdagar före presentation skall arbetet överlämnas till opponent. Arbetet som överlämnas till opponent skall vara komplett.

8 Alla examensarbeten avslutas samtidigt - en jobbig styrning mot slutet Arbetet skall presenteras muntligen på den årliga examens och forskningskonferensen, ExFo. Själva redovisningen är ca 18min följt av ett par minuters frågestund. Senast den 26 maj ska ni ha ett OK från handledare att redovisa och ha lämnat in en sammanfattning till Book of Abstracts (BoA). För att godkännas för presentation måste metod och resultat delen vara klara liksom arbetets syfte och mål. (redovisningsunderlag) Senast 3 arbetsdagar före presentation, dvs den 28:onde maj skall arbetet överlämnas till opponent. Arbetet som överlämnas till opponent skall vara komplett. (oppositionsunderlag) ExFo konferensen inträffar i år den 3:dje juni. I år ska vi skapa lite mer feststämning med middag……. Oppositionen sker i år den 5:te juni. Exminationsunderlaget skall vara examinator tillhanda före 12:dje juni för examination före sommaren.

9 Resultat Nöjda studenter med kursen som helhet Extremt nöjda med konferensformatet Engagemang från anhöriga och studenter som ska göra examensarbete nästa år Lärprocess med handledare och examinator Studenterna extremt nöjda med handledarna Alla examensarbeten bedöms samtidigt och det förbättrar likheten i bedömningen Handledarna kan hjälpas åt, man gör det inte så ofta men det upplevs som en trygghet


Ladda ner ppt "EXAMENSARBETSKONFERENS Examensarbetet är det enskilt viktigaste arbete som studenterna gör. Som ett försök att lyfta själva redovisandet till en högre."

Liknande presentationer


Google-annonser