Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

KLIMAT.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "KLIMAT."— Presentationens avskrift:

1 KLIMAT

2

3 KLIMATZONER Tropiskt klimat Torrt klimat Varmtempererade klimat
Kalltempererade klimat Polarklimat På bloggen finns en karta med de olika zonerna + förklaring

4 TROPISKT KLIMAT Vegetationszon: Regnskog eller savann
I det tropiska klimatet är alla månader varmare än + 18 grader. I tropiska områden, där det regnar mycket året runt, växer det regnskog. På savannen växer gräs, buskar och enstaka träd.

5 TORRT KLIMAT Vegetationszon: Stäpp eller öken.
De torra klimaten kan vara varma eller kalla. Nederbörden är alltid låg. Det finns lite eller ingen vegetation alls. I det varma och torra klimatet ligger medeltemperaturen alltid över +18 grader. I det kalla och torra är medeltemperaturen lägre än + 18 grader.

6 VARMTEMPERERADE KLIMAT
Vegetationszon: Lövskog Det varmtempererade klimatet har årstider (sommar, höst, vinter, vår). På sommaren är medeltemperaturen över +10 grader. Ingen månad under året är kallare än -3 grader. I det här klimatet trivs lövskog. Klimatet finns t.ex. i södra Sverige, Grekland, Sydafrika, sydöstra USA och i östra Kina.

7 KALLTEMPERERADE KLIMAT
Vegetationszon: Barrskog Det kalltempererade klimatet har också årstider. Det har minst en sommarmånad med en medeltemperatur över +10 grader och minst en vintermånad som är kallare än -3 grader. Det snöar på vintern. Kort sommar och en kall vinter. Kända städer i klimatet är Stockholm, Moskva, Peking, Chicago och Montreal. Kalltemperat klimat: ROSA

8 POLARKLIMAT Vegetationszon: Ingen trädvegetation, permafrost
I det kallaste av polarklimaten är marken täckt av inlandsis. Klimatet finns t.ex. på Antarktis och på Grönland. I det lite varmare polarklimatet är marken ständigt frusen, s.k. permafrost och det växer inga träd. Det är få människor som lever i områden med polarklimat. Island är en av undantagen. De varma källorna hjälper till med värmen.

9


Ladda ner ppt "KLIMAT."

Liknande presentationer


Google-annonser