Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 2010 IFK Skoghall P-01 Välkommen till ett nytt spännande fotbollsår.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 2010 IFK Skoghall P-01 Välkommen till ett nytt spännande fotbollsår."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte 2010 IFK Skoghall P-01 Välkommen till ett nytt spännande fotbollsår

2 Inledning Övergripande IFK Skoghall Utbildningsplan Föräldramedverkan Träning/Matcher Overaller Övrigt och frågor

3 IFK Skoghall Ekonomi IFK Skoghall Utgiftssidanär under kontroll efter den handbromsen man hade under förra året. Intäktssidan behövs försörkas på sikt, sponsring till lag men också till föreningen behövs. CUP&Trivselpengar P7 – P12 1000 kr/år Avdelade förråd för våran materiel för både träning och match Kioskansvariga 2-3 personer ansvariga för bemanning under 2 tilldelade veckor. Webbsidawww.ifkskoghall.comwww.ifkskoghall.com

4 Utbildningsplan Mål: Målet med utbildningsplanen är att spelare och ledare skall ha en gemensam syn på hur verksamheten skall bedrivas, samt att våra ungdomar skall vara väl utbildade inför junior och seniorfotbollen. Syfte: Syfte med utbildningsplanen är att beskriva hur IFK Skoghall tänker utbilda sina barn och ungdomar för att uppnå uppsatta mål. Tillvägagångssätt: Utbildningsplanen skall användas som ett vägvisande dokument vid säsongsplanering samt vid spelar- och föräldrainformation. Utbildningsplanen är ett levande dokument som revideras efter utvärdering en gång per år.

5 Utdrag ur policy Alla spelare och ledare skall vara medlemmar i föreningen genom att betala den av årsmötet fastställda medlemsavgiften och deltagaravgiften. Spelare som ej betalat medlemsavgiften får inte deltaga i träning eller matcher. Ungdomsverksamheten bygger på en bred föräldramedverkan i alla åldersgrupper. Alla kan bidra till att göra IFK Skoghall till en attraktiv förening Skola/utbildning går alltid före idrott, med planering hinner man med båda. Vi tränar bara när vi är friska, aldrig med infektion i kroppen. Omklädningsrummet är en naturlig plats för social gemenskap. Vi byter om och duschar efter match.

6 ÅLDERSGRUPP 8 - 9 ÅR, "5-manna" Här gäller det också att träningen är lekbetonad, stationsträning, varierad och innehåller till största delen spel. Viktigt att spelarna lär sig att vara uppmärksamma, kunna lyssna och fungera tillsammans i grupp. Uppmuntra till spel på fritiden! Teknik Passning: Användande av båda fötterna, både insida och vrist tränas. Mottagning: Användande av fot, lår och bröst. Observera rörelse, timing och tillslag Skott: Användande av båda fötterna, både insida och vrist tränas. Observera rörelse, timing och tillslag. Finter: Uppmuntra till egna, visa olika finter t ex kroppsfint, passningsfint och överstegsfint. Driva: Genom stationsträning och smålagsspel Regler 5-mannaspel. Träning Träning 1 gång per vecka, sommarhalvår Tävlingsspel Poolspel Vid match: 10 spelare deltar 8 år Poolspel genom VFF 9 år Poolspel genom VFF Cupspel inom regionen

7 IFK Skoghalls Utbildningsstege för spelare Målv försvarss Försvarsspel Målv anfallss Målvaktsteknik Anfallsspel Vändning Nicka Finter Dribbla Passning Mottagning Skott Driva Spel Lek P7 P8 5-manna P9 5-manna P10-P11 7-manna P12 9-manna P13 - P16 11-manna Vad vi skall träna, och vid vilken ålder.

8 Föräldrar I IFK Skoghall sätter vi ungdomarna i centrum. Det innebär att det vi sysslar med ska ha kvalitet, både innehållsmässigt och pedagogiskt. Vi försöker utforma verksamheten så att alla ungdomar som har ett fotbollsintresse ska trivas. Det är intresset och engagemanget som är det viktiga – inte prestationerna! Hjälp oss att tillsammans göra IFK Skoghall till En klubb

9 Föräldrar Vi ställer också krav på Dig som förälder: För att Ditt barn ska trivas med fotbollen måste Du visa dem Ditt intresse och engagemang. Följ med till några träningar och matcher, prata om hur det har varit – inte bara ”Vann ni?” Vi tycker det är viktigt att Ni stöttar och uppmuntrar spelarna, men också accepterar att det är ledarna som är ansvariga när killarna tränar eller spelar matcher samt att det är domaren som dömer. Byt några ord med ledarna och de andra föräldrarna. Vi vill att Du lämnar eventuella åsikter om hur verksamheten bedrivs, till de ansvariga. Det vill säga till huvudtränaren för laget eller till ungdomsansvarige. Vi tycker det är viktigt att föräldrarna accepterar våra mål och riktlinjer samt därmed också våra ledares sätt att sköta verksamheten Det är tillsammans vi skapar en bra ungdomsverksamhet för Ditt barn och Våra ungdomar i IFK Skoghall!

10 Träning/Matcher Ledare – Minst 2 ledare per lag Träning – Inte egna bollar – Försök vara i tid innan träning – Stationsträning som förra året – Gräs Mån 17:30 – 18:30 Nya planen – Ons 17:30 – 19:00 B planen – Grus1 grustid fr o m v.14 eller 15 om underlaget tillåter Matcher – Tre lag anmälda – Poolspel 5-manna lag som förra året – Spelschema kommer fastställas närmare spelstart CUP Finns inte inplanerade och mycket hänger på föräldraengagemang.

11 Overaller – Utprovning av storlek 24/3 19.00 – 20.30 – Pris ca 600 kr utan sponsring – Sponsring?

12 Kvar att göra Ledare (Träning/Match) Kioskansvariga

13


Ladda ner ppt "Föräldramöte 2010 IFK Skoghall P-01 Välkommen till ett nytt spännande fotbollsår."

Liknande presentationer


Google-annonser