Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Högskoleförberedande examen EK, ES, HU, NA, SA, TE

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Högskoleförberedande examen EK, ES, HU, NA, SA, TE"— Presentationens avskrift:

1 Högskoleförberedande examen EK, ES, HU, NA, SA, TE
Du måste ha betyg i kurser som omfattar 2500 poäng Godkänd i kurser som omfattar minst poäng Godkänd i Svenska /Svenska som andra språk 1, 2, 3 Engelska 5 och 6 och Matematik 1 Godkänt gymnasiearbete Denna examen ger dig grundläggande behörighet till högskola/universitet

2 Yrkesexamen BA, BF, EE, FT, HA, IN, RL, VO
Du måste ha betyg i kurser som omfattar 2500 poäng Godkänd i kurser som omfattar minst poäng Godkänd i Svenska /Svenska som andra språk 1 Engelska 5 och Matematik 1 Godkänd på kurser inom programgemensamma karaktärsämnen som omfattar minst 400 poäng Godkänt gymnasiearbete Yrkesexamen ger dig grundläggande behörighet till yrkeshögskolan Du har rätt att läsa Svenska /Svenska som andra språk 2 och 3 samt Engelska 6 för att uppnå även grundläggande behörighet till högskola/universitet.

3 Ny urvalsgrupp för sökande med gymnasieexamen
Från och med antagningen till höstterminen 2014 kommer sökande med gymnasieexamen att prövas i urvalsgrupp B1 och i en ny grupp B1ex. I den nya urvalsgruppen ingår bara sökande med gymnasieexamen. Gruppen upphör efter antagningen till våren 2017. Läs mer på UHR:s webbplats.


Ladda ner ppt "Högskoleförberedande examen EK, ES, HU, NA, SA, TE"

Liknande presentationer


Google-annonser