Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad."— Presentationens avskrift:

1

2 Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad röd paprika 3 strimlade sticklökar 1 tsk finhackad röd chili 1 msk rostade sesamfrön 5 smk soja 2 msk sesamolja Marinerad ostronskivling 200 g ostronskivling olja att steka i 1 vitlöksklyfta 1 bok choy 3 msk soja 3 msk risvinäger 3 msk rapsolja fortsettelse nede side >

3 Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med grönsaker och rostade sesamfrön. Tillsätt soja och sesamolja. Skär ostronskivlingen och stek i olja. Hacka vitlök och skär bok choy i bitar, tillsätt och låt steka med ett par minuter. Lägg upp på papper och låt rinna av. Blanda soja, vinäger och olja till en vinägrett. Lägg svampblandningen i en skål och slå på en del av vinägretten. Stek Sesam nuggets försiktigt i olja och servera med ostronskivling och kall nudelsallad. Ringla resterande vinägrett runt om.

4

5 Sesam nuggets med tempuragrönsaker - 4 portioner
1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets teriyakisås Tempuragrönsaker tempuramix 4 morötter skurna i stavar 8 sticklökar 8 gröna sparrisar 1 bok choy olja att fritera i Wasabicrème 2 dl majonnäs ca 1 tsk wasabi 1 lime Blanda tempuramixen enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd grönsakerna i tempurasmeten och fritera i 180ºC. Smaksätt majonnäsen med wasabi och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Stek Sesam nuggets försiktigt i olja. Garnera tallriken med lite teriyakisås vid serveringen.

6

7 Koreansk vegebiff med savoykål och sesamfrön
4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs ca 1 tsk koreansk peppar 4 msk soja sesamfrön olivolja 1 litet huvud savoykål Sås 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 1/2 l grönsaksbuljong 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 msk rostade sesamfrön ca 1 msk maizenamjöl fortsettelse neste side >

8 Koreansk vegebiff med savoykål och sesamfrön
Marinad 4 msk sesamolja 2 msk ättika 1 msk socker 1 msk sambal oelek 1 tsk hackad vitlök 1 dl vatten 1 tsk salt Blanda Vegefärsen med koreansk peppar och soja. Forma runda platta biffar och rulla kanterna i sesamfrön. Stek försiktigt i olja. Skär den oskalade löken i stora klyftor. Rosta den i en stekpanna med lite olja tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt grovhackad vitlök, buljong och soja Häll över i en kastrull och låt sjuda ca 30 min. Sila buljongen och låt den koka upp. Tillsätt ingefära och sesamfrön. Red med maizena utrört i lite vatten till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strimla savoykålen och fräs i en panna med olja. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Slå den i pannan och låt den få ett uppkok. Sila av kålen och fördela den på tallrikarna tillsammans med sås och vegebiff.

9

10 Dim-sum, kinesiska knyten
4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs 1 msk riven ingefära 5 msk soja 1 dl hackad sticklök 1 msk hackad chili 1 pkt Wontonplattor Doppsås 1 dl kinesisk soja 3 msk kinesisk svart risvinäger 1 msk rostade sesamfrön Blanda Vegefärsen med övriga ingredienser och fyll Wontonplattorna med 1-2 msk färs per ark. Fukta kanterna med vatten och vik ihop plattorna till knyten. Ångkoka knytena ca 7 min. Blanda ingredienserna till doppsåsen och servera tillsammans med de kinesiska knytena.

11

12 Vietnamesiska vårrullar - 4 portioner
1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) 50 g munggroddar 2 morötter 8 msk strimlad mynta 2 vitlöksklyftor 1/2 dl kinesisk vitsoja 1/2 dl ketjap manis torkad chili 1 pkt vårrulleark 1 ägg Doppsås 1 tsk brun farin 1/2 dl vatten 1 msk hackad mynta 1 tsk hackad röd chili Förväll munggroddarna. Riv morötter, hacka vitlök och strimla myntan. Blanda med färsen och smaka av med vitsoja, ketjap manis och torkad chili. Lägg ut vårrullearken och pensla kanterna med ägg. Lägg 1-2 msk färs per ark och vik ihop. Fritera vårrullarna i olja tills de är gyllenbruna. Blanda ingredienserna till doppsåsen. Ät vårrullarna inlindade i isbergssallad och myntablad tillsammans med doppsåsen.


Ladda ner ppt "Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad."

Liknande presentationer


Google-annonser