Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Empower AB På kontoret i Uddevalla finns resurser för

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Empower AB På kontoret i Uddevalla finns resurser för"— Presentationens avskrift:

1 Empower AB På kontoret i Uddevalla finns resurser för
På kontoret i Uddevalla finns resurser för Projektering/dokumentation Fiber- och kopparskarvning Certifierade fibertekniker Anläggning och service Empower är ett multinationellt servicebolag som levererar byggnations-, underhålls- och konsulttjänster inom energi-, telekom och industrin.

2 Empower AB, Uddevalla  Flera av oss, som arbetar i Uddevalla, har tidigare arbetat på Televerket/Telia och har en gedigen erfarenhet av telearbeten och anläggandet av Skanovas fibernät. Några av våra större kunder är TeliaSonera Skanova Access (Bl. a. utbyggnaden av ett ortssammanbindande nät för Västra Götalandsregionen, VGR) Uddevalla Stadsnät – utbyggnad av stadsnätet till Öresjö med ny nod på Arnstorp Trollhättan Stadsnät – utbyggnad på ett flertal platser inom kommunerna Trollhättan och Vänersborg De fiberföreningar som vi arbetat med är Baggebol-Salbovatten Samfällighetsförening (Här byggde vi även vatten) Saleby-Härjevad Vatten och Avlopp Ekonomisk förening (Här bygger vi även vatten/avlopp) Bolstad Bredband TakNet Ekonomisk förening Ulnet Ekonomisk förening Öresjö Fiber Ekonomisk förening Empower stöttade Öresjö Fiber med handfasta och konkreta råd, när föreningsmedlemmarna själva skulle lägga ner slangen för fiberkabeln i sjön. Vilket resulterade i att kabel-dragningen över sjön blev lyckosam!

3 Empower AB, Uddevalla  Vid projektering av kanalisation följer vi Skanovas och Stadsnätsföreningens krav på ”robusta nät”. Kanalisation, bl.a. Lång livslängd Utbyggnadsmöjligheter Kabelutsättningspunkter Goda kontakter med flera leverantörer av optofiber, bl.a. Nexans Rala Ericsson Cables Genom våra goda kontakter med Skanova och Stadsnäten kan vi stötta fiberföreningar med bl.a. ”gränsdragningsproblem – vem ansvarar för vad” Empower AB har idag tecknat ”Serviceavtal” med några av fiberföreningarna i Fyrbodal, bl.a. Baggebol-Salbovatten Samfällighetsförening Taknet Ekonomisk förening Öresjö Fiber Ekonomisk förening Olika miljöer ställer olika krav på uppbyggnaden av kanalisation och nät. Möjligheten till utbyggnad och underhåll får inte glömmas bort vid projekteringen.

4   Empower AB, Uddevalla Sambyggnad – ibland bästa (enda) lösningen att komma fram med fiber i oländig terräng. Alla tekniker på Empowers kontor i Uddevalla har godkänd utbildning i sambyggnad med el i lågspänningsnätet. Kabelanvisning Uddevallakontoret har tecknade serviceavtal med flera av fiberföreningarna inom Fyrbodal En punkt i avtalet handlar om ”kabelanvisning”. (Varje ledningsägare har ansvar för att visa var kablarna förlagts.) Förläggning i vatten Bohusläns skärgård och Göta Älv tillhör Uddevallakontorets ansvarsområde avseende telekablar. Inom vårt ansvarsområde finns många telekablar i vatten.

5 Empower AB, Uddevalla Empower bygger även nät hos kund (Kat. 5e eller Kat. 6). När man får fiberanslutning så har man också möjlighet att använda fibern för TV-överföring och då kan det vara lämpligt att ha förberett med flera uttag i huset. Bilden (ovan) visar ett nät som kunden dragit själv och teknikern från Empower kontakterar kablarna och lägger in dem i kopplingsskåpet. Därefter skarvas fiberkabeln in mot utrustningen. I detta fall Uddevalla Energis utrustning.

6 Empower AB, Uddevalla  FTTH (fiber to the home) är nät som byggs för framtiden och för framtida generationer. Via internet kan vi idag har bra kontakt med våra kära även om de befinner sig på andra sidan jordklotet. Långa stolplinjer med teleledningar är snart ett minne blott. Redan idag monterar Skanova ner kostnadskrävande och långa stolplinjer och det enda alternativ som återstår för många användare på landet är mobiltelefon och mobilt internet. Hela Sverige skall leva! En fiberansluten fastighet har ett större andrahandsvärde, men framförallt så möjliggör fiberanslutningen att fastigheten kan användas som fast bostad eller företag för lång tid framöver.

7


Ladda ner ppt "Empower AB På kontoret i Uddevalla finns resurser för"

Liknande presentationer


Google-annonser