Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rekrytering och utbildning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rekrytering och utbildning"— Presentationens avskrift:

1 Rekrytering och utbildning

2 Status rekrytering Vi som jobbar med rekrytering är Emelie Mynde, Mattias Gustafsson och Eva Spanoudi. Äldsta ärendena först– eller prioriterade, tex sjukdom eller interimistiska. Direktmatchning görs mot äldsta ärendena och andra prioriterade uppdrag där vi mejlar eller ringer upp ställföreträdare. De som har fastnat i den årliga lämplighetsprövningen och man har beslutat att ställföreträdaren ska entledigas prioriteras också. Listan med alla uppdrag som är aktuella för rekrytering skickas även fortsättningsvis ut varje fredag till alla ställföreträdare som visat intresse för att ta nya uppdrag, som vi anser sköter sina andra uppdrag. Det är ett ideellt uppdrag och man ska vara självständig som ställföreträdare.

3 Självständig ställföreträdare
Sköter sitt uppdrag Skickar in handlingar i tid Skickar in kompletta handlingar Svarar på frågor Vet vad en ställföreträdare får och inte får göra med andras medel. Bra kontakt mellan ställföreträdaren, huvudmannen, boende, anhöriga, bank, socialtjänst m.fl.

4 Var finns det mest behov?
Ytterområden Psykisk sjukdom/missbruk Där det behövs språkkompetens Begränsade ställföreträdarskap – med bara en eller två delar.

5 Tips och önskemål från rekryteringen
Återkoppla när ni har fått information om ett uppdrag – vi rekryterar inte när någon tittar på uppdraget. Tänk på att man kan alltid som ställföreträdare kan vända sig direkt till Tingsrätten – TR kan exempelvis entlediga utan att någon ny åtagit sig uppdraget vid särskilda skäl. Som ställföreträdare kan man också alltid själv ansöka om att ett ställföreträdarskapet ska upphöra, utökas m.m.

6 Utbildning /framtid Utbildningssatsning under vinter/vår
Redovisning/guldkant på tillvaron Psykisk ohälsa utbildning i oktober. Kom gärna med tips på utbildningar- vad kan underlätta i uppdraget? OBS: Tänk på att inte anmäla er om ni inte tänker komma. Förändring gällande listutskick kommer att göras

7 Till sist… Ett stort tack till er för den insats ni gör!


Ladda ner ppt "Rekrytering och utbildning"

Liknande presentationer


Google-annonser