Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

APOTEKARE Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "APOTEKARE Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"— Presentationens avskrift:

1 APOTEKARE Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Månadens yrke APOTEKARE Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

2 Vad gör en apotekare? En apotekare är expert på läkemedel och hur man använder dem Man kan arbeta på apotek eller sjukhus, inom läkemedelsindustrin eller med forskning På ett apotek ska man hjälpa kunderna med råd och information om mediciner Apotekare är de som är längst utbildning på ett apotek

3 Hur blir man apotekare? Först krävs en gymnasieutbildning sedan studerar man i 5 år på universitet Utbildningen finns i Göteborg, Umeå och Uppsala I utbildningen ingår 6 månaders praktik på ett apotek Efter utbildningen ansöker man om legitimation hos Socialstyrelsen, det krävs för att arbeta som apotekare i Sverige

4 Lönenivå och arbetsmarknad
En snittlön är kr för en apotekare. Det är gott om jobb på apotek just nu men det kan variera mycket beroende på var i Sverige man bor.

5 Att tänka på…. Det är en lång utbildning! Ett alternativ är att utbilda sig till apotekstekniker vilket kräver 3 års utbildning. Här är en liten film om yrket:


Ladda ner ppt "APOTEKARE Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"

Liknande presentationer


Google-annonser